Apple Vision Pro; model kijkt door de nieuwe Apple Vision Pro
Foto: Apple

Apple Vision Pro nog niet in winkels, maar nu al voor duizenden euro’s doorverkocht

Het nieuwste speeltje van Apple met de naam ‘Apple Vision Pro’ ligt nog niet in de winkels, maar wordt nu al doorverkocht voor duizenden dollars. Tijdens de voorverkoop die afgelopen vrijdag startte, kon je in de Verenigde Staten al jouw state of the art VR-headset pre-orderen. Dit werd natuurlijk massaal gedaan. Na slechts een uur stonden er al meerdere brillen te koop tegen een veel hoger tarief. 

De Apple Vision Pro is een mixed reality apparaat. Dit betekent dat het zowel virtual reality als augmented reality gebruikt. Met virtual reality zit je in een virtuele wereld. Met augmented reality zie je de echte wereld, maar met virtuele dingen erbij, zoals menu’s en objecten. Alsof ze in je eigen woonkamer zijn.

Stormloop

Met een prijskaartje dat aanzienlijk hoger ligt dan de € 549,99 van de Meta Quest 3, de VR-headset van Facebooks moederbedrijf, is de Vision Pro niet bepaald goedkoop. Toch weerhield dit de Apple-fans er niet van om massaal deze nieuwe gadget aan te schaffen. Tijdens de pre-order werden er ongeveer 180.000 stuks verkocht. Dit terwijl er afhankelijk slechts 70.000 à 80.000 brillen uitgegeven worden.

Woekerprijzen Apple Vision Pro

Op 2 februari wordt het lange wachten van vele Apple-fans beloond. De eerste brillen worden – helaas alleen in de Verenigde Staten – dan uitgegeven door ‘s werelds grootste techmerk. Mocht je echter verzekerd willen zijn van zo’n kek brilletje is eBay the place to be. Althans, als je goedgevulde zakken hebt. Op de online bazaar scoor je de geüpgradede skibril voor duizenden euro’s boven de retailprijs. Zo is de Apple Vision Pro geen € 3.228,89, maar gemiddeld € 5500.

Toepassingen Apple Vision Pro

Naast dat je de Apple Vision Pro serieus kunt gebruiken voor werk of studie, is er ook de mogelijkheid om jouw favoriete entertainment naar het volgende level te tillen. Online gaat het los en laten verschillende mensen graag zien wat ze gaan bekijken en doen met hun state of the art VR-bril. Hieronder hebben we even de vijf beste toepassingen op een rijtje gezet:

Formule 1 kijken 

Scrollen door onze favoriete apps

Nooit meer een kruimel missen tijdens het stofzuigen

Een make-over aan jouw huis geven was nog nooit zo makkelijk

Muziek maken zonder anderen te storen

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Apple Vision Pro. Check hier hoe je de Vision Pro in Nederland scoort!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons