“Als ik erover terugdenk was het eigenlijk een belachelijke beslissing.”

In de nieuwe video op ons YouTube kanaal nemen we een kijkje bij XXL Nutrition. Onlangs heeft het bedrijf ervoor gekozen om het kantoor uit te breiden. In een exclusief interview met René van der Zel, oprichter van XXL Nutrition, vertelt hij waarom ze moesten uitbreiden en blikken we terug op de periode waarin het goed en minder ging.

Inmiddels is René al twintig jaar onderweg met zijn XXL Nutrition. Waar hij eerst in zijn eentje met een startbudget van 5000 euro begon, is hij inmiddels met zijn supplementen merk de grootste in heel Nederland.

“Als ik erover terugdenk was het eigenlijk een belachelijke beslissing.”

Waarom heb je ervoor gekozen om het kantoor uit te breiden?

“Dat is op zich wel een grappig verhaal. Eigenlijk hadden we op een gegeven moment te weinig ruimte op het kantoor, dus toen kwamen we tot de beslissing om intern uit te gaan breiden. We hebben daar toen een offerte voor uitgebracht en toen kwamen we er achter dat het stuk grond naast ons ook te koop was. Toen heb ik een goede deal met de gemeente kunnen maken en uiteindelijk en dat stuk grond weten te kopen. Toen dachten we, als we ons kantoor gaan verbouwen, kunnen we net zo goed naast ons gaan uitbreiden met dat stuk grond dat ik had gehaald. Daarna hebben we eigenlijk besloten om daar het uitgebreide pand op te zetten. Als ik erover terugdenk was het eigenlijk een belachelijke beslissing. Het was op dat moment een hele grote hal waarvan we niet wisten wat we er gingen doen. Alleen nu achteraf kwam de hal perfect uit.”

Wat is voor jou het absolute hoogtepunt met XXL Nutrition?

“Een mooi moment voor mij was in 2018 toen we in het nieuwe pand trokken. We kwamen toen vanuit een hal naar echt een mooi kantoor. Alleen zelfs toen heb ik niet echt het gevoel gehad van dat het serieus begint te worden, ik heb dat nu nog steeds niet helemaal. Voor mij voelt het namelijk nog steeds echt alsof we nog maar net zijn begonnen.”

En een dieptepunt?

“In principe niet echt, alleen vanaf september 2023 tot aan een maand geleden hebben we wel wat controle verloren. Dat kwam door verschillende redenen. We hadden veel kosten aan de bouw van het nieuwe pand, onze voorraad steeg steeds meer waardoor we ook een tijdje cashflow problemen hebben gehad, die tijd was wel echt een minder leuke periode als ik daar zo op terugkijk. Nu keert de rust wel weer terug.”

Een paar jaar terug ben je met Jay-Jay XONE gestart, maar wat is XONE eigenlijk?

“XONE is eigenlijk een lijn met hoogwaardige sportvoeding, gericht op de topsporter, maar natuurlijk ook voor de recreatieve sport. Het zijn producten waarvan je weet, dit gebruiken topsporters ook. Daarom zijn alle producten ook dopingvrij en hebben ze het NVZT-label.” Als de producten een NVZT-label hebben dan is het vrij van verboden substanties. Zo gebruiken sporters als Ilias Bulaid, Loran de Munck en Niels Vink de producten van XONE. Ze hoeven zich namelijk geen zorgen te maken om de inhoud van de producten die ze gebruiken en daardoor halen ze telkens weer het maximale uit hun trainingen en wedstrijden.

Hoe is die samenwerking met Jay-Jay ontstaan?

“Jay-Jay is eigenlijk eerst toen naar mij gekomen voor een selfmade video op DAY1. Uiteindelijk kwamen we erachter dat we samen een goede klik hebben. Toen vertelde Jay-Jay, ‘René, ik had een supplementenbedrijf waar ik niet helemaal achter stond, maar als ik je filosofie zo hoor, lijkt het me wel wat om samen wat te beginnen.’  Mijn eerste gedachte was dat ik het niet per se wilde, alleen later dacht ik dat Jay-Jay de geschikte vent ervoor is. De samenwerking was ook ideaal, wij kunnen het maken namens XXL en Jay-Jay kan het met zijn bereik pushen en promoten.”

Wat zou je als ondernemer meegeven aan de jeugd?

“Je moet jezelf eerst een paar vragen stellen. Waarom zou iemand mijn product kopen of gebruiken? Wat doe jij anders dan andere? Als je op die vragen al geen goed antwoord op hebt, dan moet je je gaan afvragen of het wel zo’n goed idee is om een eigen onderneming te beginnen.”

Heb jij nou nog niet genoeg gekregen van ‘Office Tour’ van René van der Zel. Check dan nu nog even de video op ons YouTube Kanaal. Volg ons daarnaast ook even op InstagramFacebook en Threads om niets meer te missen. Naast onze DAY1 exclusives check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons