bestbetaalde creators
Instagram: @mrbeast

Dit zijn de 50 best betaalde creators ter wereld volgens Forbes

Creatives are the new athletes en dat is precies wat deze nieuwe Forbes lijst laat zien. De diverse lijst van deze 50 best betaalde creators wordt onder andere gevuld met muzikanten, YouTubers en chefs. De lijst is samengesteld op basis van engagement met volgers, ondernemerschap, aantal volgers en natuurlijk keiharde banksaldo’s. 

Forbes is de internationale versie van wat in Nederland Quote heet. In het on- en offline blad worden de rijksten der aarde uitgelicht en ook hoe zij hun astronomische kapitaal bij elkaar hebben verdiend. In deze nieuwe lijst heeft de Amerikaanse titel gekeken naar de 50 rijkste creators. Gezamenlijk verdient dit 50-koppige leger verdient met hun 2,6 miljard volgers 700 miljoen keiharde dollars.

Beastachtig salaris

De lijst van best betaalde creators wordt geopend door Jimmy Donaldson of beter bekend als MrBeast. Als je wel eens YouTube kijkt of scollt op Instagram kun je niet om hem heen. De Amerikaanse YouTuber haalt met zijn 312 miljoen volgers een bizarre 82 miljoen dollar binnen. Naast het kunnen kopen van 366.398 Porsche GT3’s investeert hij zijn geld ook weer in het maken nieuwe YouTube video’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MrBeast (@mrbeast)

De online maker creëert naast YouTube-video’s ook zijn snacklijn, verkoopt hij zijn eigen merch en is hij de eigenaar van een restaurantketen, genaamd MrBeast Burgers. Naast het behalen van de topspot in deze Forbes-lijst maakt hij binnenkort waarschijnlijk ook deel uit van het bestuur.

Best betaalde creators

Als we verder in de lijst duiken zien we op nummer 2 Olajide Olatunji, deze creator is beter bekend als KSI. De bokser, YouTuber en ondernemer begon in 2009 met reactievideo’s op FIFA-potjes. Hetzelfde wat jij doet zonder camera met je maten als zij weer eens een controller door midden breken tijdens een ‘vriendschappelijke’ pot. KSI weet met zijn humoristische video’s miljoenen volgers aan zich te binden en bouwt verder aan zijn carrière. Anno 2023 maakt KSI muziek, laat hij het boksen herleven samen met andere influencers en is hij het gezicht van energiedrank Prime. Met zijn 112 miljoen volgers staat er op zijn loonstrookje het gigantische bedrag van 24 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KSI (@ksi)

Op nummer drie staat iemand die wij kennen als de vriend van Jutta Leerdam, maar wereldwijd staat hij bekend als Jake ‘The Problem Child’ Paul. Met zijn controversiële Vines en YouTube-video’s krijgt de Amerikaan een enorme fanbase. De badboy van deze lijst weet alles wat hij aanpakt in goud te veranderen en lukt het bij Jake niet goedschiks, doet hij het kwaadschiks. Door zijn status is hij geliefd en gehaat in de bokswereld, is hij het gezicht van energiedrank Celsius en willen zijn volgers de in’s en out’s van zijn leven zien op social media. Deze fanbase groeit nog elke dag en op het moment van schrijven heeft Jake in totaal 66 miljoen volgers. Volgens Forbes verdient hij door deze volgers 34 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Creatives are the new athletes

Op 4 staan Rhett & Link. Dit comedyduo verdient met hun 51 miljoen volgers 35 miljoen dollar. Als we doorgaan naar plek 5 zien we influencer Charli D’Amelio. Zij weet met haar 213 miljoen volgers een astronomische som van 23 miljoen dollar binnen te halen. Plek 6 wordt toegekend aan Logan Paul. De broer van Jake en Prime compagnon van KSI harkt met zijn 74 miljoen volgers 21 miljoen dollar binnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KSI (@ksi)

Koning van de memes Elliot Tebele (@f*ckjerry) staat op plek 7. De Amerikaanse maker verdient met zijn 17 miljoen volgers 30 miljoen dollar. Emma Chamberlain staat op plek 8 en met haar 28 miljoen volgers verdient de Française 20 miljoen dollar. Als we kijken naar plek 9 zien we Matt Rife. De moderne comedian gebruikt zijn online kanalen efficiënt en haalt met 22 miljoen volgers 25 miljoen dollar binnen. De top-10 best betaalde creators wordt afgesloten door Brent Rivera. De influencer uit het land van de onbegrensde mogelijkheden haalt met zijn 96 miljoen volgers 17.5 miljoen dollar binnen.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons