In deze nieuwe Netflix-documentaire zie je hoe Jake Paul de bokswereld op zijn manier verandert

In de nieuwe ‘UNTOLD’ documentaire op Netflix zie je de reis van Jake Paul als professionele grappenmaker naar profbokser. De Amerikaanse YouTube ster wordt geliefd bij velen, maar nog gehaat door meer en in deze documentaire zien we een andere kant van deze enfant terrible. Naast zijn persoonlijke reis neemt hij jou ook mee op zijn visie op de bokssport. 

Jake Paul haalt al jarenlang de headlines van verschillende on- en offline media door zijn opvallende persoonlijkheid. De pas 26-jarige bokser en influencer bouwt al 10 jaar lang zijn eigen droom op met YouTube-video’s, Vines en social content. De laatste jaren stort hij zich liever allen op het boksen. In de documentaire word je meegenomen in deze reis en zie je ook de andere kant van alle roem en bekendheid die hij en zijn broer Logan Paul hebben verworven.

Jake ‘The Problem Child’ Paul

In het eerste deel van de documentaire word je meegenomen naar de jeugd van Jake en Logan Paul. De twee influencers werden vroeger onwijs streng opgevoed, maar bleven elkaar altijd trouw en samen begonnen zij met het maken van video’s. Deze video’s waren in het begin een vorm van ontsnapping aan hun vader. Jake geeft in de documentaire aan dat hij vroeger met de harde hand werd opgevoed. Dit doet hem vandaag de dag nog steeds pijn op sommige momenten. De vader van Logan en Jake zie je ook terug in de documentaire en geeft ook aan dat hij vroeger erg streng was voor zijn kinderen.Hij deed dit alleen om hun beter te maken.  ”Jake vertelt aan mij dat hij bang voor mij was, maar dat is wat vaders moeten doen”, vertelt Greg Paul in de documentaire.

Jake en Logan geven aan in de documentaire dat ze hun vader wel dankbaar zijn voor deze strenge en heftige opvoeding. Logan Paul:  ”Persoonlijk denk ik dat ik mijn vader dankbaar moet zijn en al het succes dat ik nu heb aan hem te danken heb.” In een ander shot vult Jake hier op aan: ”Door deze strenge opvoeding kwam de creativiteit van mij en Logan pas echt tot leven.”

Een nieuwe generatie

Als Mike Tyson zegt dat je het boksen weer ”tot leven” hebt gebracht doe je iets goed. De bokssport groot maken is dan ook precies wat Jake wil doen. De online-carrière van Jake heeft hem een onwijs groot bereik opgeleverd. Dit bereik zet hij nu in tijdens zijn reis naar de wereldtop. De oude garde binnen de bokswereld haten Jake zijn werkethiek, maar houden van de aandacht die hij brengt naar de sport. In het verleden hadden we in de bokswereld de beroemde promotor Don King, maar anno 2023 is Jake Paul degene die je als organisator nodig hebt om een event uit te verkopen. Jake verkoopt stadions uit en de pay-per views waren nog nooit zo hoog. Door zijn slimme tactiek als ‘bad guy’ weet hij overal de publiciteit te halen. Naast de goede commerciële cijfers weet Jake zijn trash-talk ook waar te maken. In zijn reis als profbokser rekende hij onder ander al af met UFC-kampioenen Tyron Woodley en Anderson Silva.

Trailer:

In dit artikel willen wij natuurlijk nog niet alles weggeven. De documentaire over Jake Paul staat nu online en hieronder hebben we even een trailer geplaatst.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons