YouTuber Trevor Jacob achter slot en grendel door mislukte vliegtuigstunt

In de wereld van YouTube is het lijntje tussen creativiteit en waanzin erg dun. Dit heeft YouTuber Trevor Daniel Jacob dan ook bewezen met zijn stunt. Hij trekt in 2021 de aandacht door een schokkende stunt uit te voeren. Op 24 november laat hij zijn vliegtuig expres neerstorten boven het Los Padres National Forest in Californië. Het doel? Hij wil het aantal kijkers op zijn kanaal een flinke boost geven. Was het een verbijsterende stunt of een overdreven ambitie? 

In de video van Jacob, genaamd: ‘I Crashed My Airplane’, zou de vliegtuigmotor problemen hebben. Hierdoor moest de YouTuber een ‘noodgedwongen’ parachutesprong maken. In de video is te zien dat de 30-jarige Jacob, voormalig olympisch snowboarder en MMA-vechter, met een parachute en een selfiestick in de hand uit het vliegtuig springt. Een echte noodgedwongen sprong? Niets echt, want overal op het vliegtuig zitten GoPro’s gemonteerd. Alles is in details gefilmd en zijn YouTube-video wordt uitermate goed bekeken. De teller staat na een paar dagen namelijk al op 4 miljoen views. De prijs die Jacob betaalt ligt helaas voor hem ietsjes hoger.

De opzettelijke daad

In de nasleep van het incident starten onderzoekers van de Amerikaanse luchtvaart toezichthouder FAA een onderzoek naar de crash. De FAA, ofwel: de Federal Aviation Administration onthult dat Jacob nooit contact heeft opgenomen met de luchtverkeersleiding over de motorproblemen van het toestel. Ook wordt Jacob opgedragen om de brokstukken te bewaren, maar Trevor Jacob houdt vol dat hij geen flauw idee heeft waar het vliegtuig exact is neergestort. Het blijkt achteraf allemaal een grote leugen te zijn. Zoals André Hazes ooit zong in Kleine Jongen duurt eerlijkheid het langst. De leugen van Trevor is dan ook vrij snel ontmaskert.

Kort na de crash is Jacob samen met een compagnon naar de locatie van de crash gevlogen om zijn sporen te verbergen. Om de waarheid te verduisteren doen ze een poging om het wrak in kleine stukken te snijden en deze in diverse vuilnisbakken te gooien bij een nabijgelegen vliegveld. Een laatste, wanhopige – en niet hele slimme – zet om elk tastbaar bewijs te elimineren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trevor Jacob (@trevorjacob)

Trevor Jacob en de wet

Wat dus begon als een ‘onschuldige’ stunt voor YouTube-roem, escaleert al snel tot een juridisch mijnenveld voor Jacob. De Amerikaanse justitie beschuldigt hem niet alleen van het in scène zetten van de crash, maar ook voor het verduisteren van het bewijsmateriaal. Analyserend op basis van de video geven veel deskundigen aan dat ze hun bedenkingen hebben over Jacobs zijn handelen; vergeleken met de standaard veiligheidsprocedures bij een noodsituatie. Zelfs zonder motor kan het vliegtuig veilig landen, wordt er gezegd. Opmerkelijk is ook dat hij waarschijnlijk al met de parachute om zat, iets wat het vertrouwen van velen doet wankelen.

Zes maanden achter tralies

Het Central District van Californië heeft gesproken: zes maanden gevangenisstraf staat Jacob te wachten. De vlieglicentie die Trevor Jacob net voor het vonnis heeft binnengesleept kan voor de komende zes maanden terug op de plank. De straf is een onderdeel van de overeenkomst die Jacob gesloten heeft met de openbare aanklagers, waarbij hij schuld bekend van deze opzettelijke daad. Jacobs daad maakt duidelijk welke offers sommigen willen maken om hun digitale stempel te drukken. Zijn actie, die bedoeld was als spectaculaire stunt, resulteert uiteindelijk in gevangenisstraf en het verlies van zijn geloofwaardigheid. Het aantal views blijkt uiteindelijk een schrale troost te zijn in vergelijking met de gevolgen.

https://www.youtube.com/watch?v=55JdKOFIecc&pp=ygUMdHJldm9yIGphY29i

Vond je dit nu een leuk artikel? Stuur hem dan ook even door naar je vrienden via bovenstaande buttons en volg ons op InstagramFacebook en X

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons