Yousri Belgaroui

Nederlands-Tunesische vechter Yousri Belgaroui verliest strijd om UFC-plek

In Dana White’s Contender Series strijden talentvolle MMA-vechters voor een felbegeerde plek in de UFC. Ook de Nederlands-Tunesische vechter Yousri Belgaroui – die vooral bekend is als kickbokser bij onder meer GLORY – kreeg die kans. Helaas verloor hij zijn partij op jurybeslissing van de Braziliaanse Marco Tulio Silva en daarmee zijn kans op een plek in de UFC.

In de eerste ronde liet Belgaroui nog een aantal mooie dingen zien. Een goed getimede knie, een aantal mooie trappen en rake stoten. Maar de tank was na die eerste ronde al zichtbaar leeg. Tulio Silva kreeg Belgaroui een aantal keren naar de grond en kreeg zelfs in het staande gevecht – toch de specialiteit van Belgaroui – de overhand. De jury gaf de winst dan ook unaniem aan de Braziliaan.

Ziekte van Lyme en Ehrlichiose

Na zijn gevecht plaatste Belgaroui een video op Instagram, waarin hij uitleg geeft over zijn tegenvallende optreden. Door een tekenbeet heeft de vechter namelijk de ziekte van Lyme en Ehrlichiose opgelopen. Belgaroui werd daar erg ziek van, belandde in het ziekenhuis en moest aan de antibiotica. Hij probeerde het gevecht nog uit te stellen om langer te kunnen herstellen, maar dat bleek niet mogelijk.
In gesprek met Eurosport gaat hij nog dieper in op de turbulente week die hij achter de rug had. De dokter vertelde Belgaroui dat hij er net op tijd bij was, anders was het een levensbedreigende situatie geworden. De antibiotica waren zwaar, trainen kon hij niet, maar opgeven was geen optie voor deze bikkel. Ondanks alle tegenslagen stapte hij toch de kooi in om voor zijn kans te strijden. Respect!

Geschiedenis met Pereira en Adesanya

Als Belgaroui goed herstelt en er later nog in slaagt om een contract bij de UFC te verdienen, brengt dat weer een paar mooie verhaallijnen met zich mee. Tijdens zijn kickbokscarrière is de Nederlander UFC-grootheden Israel Adesanya en Alex Pereira (3 keer) namelijk al tegengekomen in de ring. Van Adesanya verloor Belgaroui nipt via split decision. Die hebben dus nog wel een appeltje met elkaar te schillen. Van Pereira verloor Belgaroui twee keer (technische knock-out en knock-out) en won hij ook een keer (unanieme jurybeslissing). Tegenwoordig zijn de twee dikke maten en trainingspartners. Ook dat is voor de UFC weer voer voor mooie marketing. Maar we hopen dat Belgaroui eerst volledig herstelt en helemaal de oude wordt. Als hij kan laten zien wat voor vechter hij écht is, zien we hem ongetwijfeld alsnog snel terug bij de UFC.

Interview Yousri Belgaroui

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons