Dare to Dream Collection
Foto: RM Sotheby's

‘S werelds meest bizarre autocollectie gaat dit jaar onder de hamer

Er zijn veel mannen met een flinke verzamelwoede. Voor de meesten blijft het bij LEGO, Pokémonkaarten of sportmemorabilia. Een Canadees uit dit artikel pakte het echter anders aan en verzamelde de afgelopen decennia voor meer dan 46 miljoen euro aan auto’s en ruim 99 zeldzame sneakers. Deze worden nu geveild onder de naam ‘Dare to Dream Collection’.

De verzameling bevindt zich in het Canadese Toronto en bestaat uit meer dan 100 auto’s. Deze droom op wielen doet elke autoliefhebber watertanden, mede dankzij de ‘Big Five’ van Ferrari en de ‘Holy Trinity’. Naast verschillende race- en hypercars bevat de collectie ook 99 zeldzame sneakers. Onder de naam ‘Dare to Dream Collection’ zal deze ultieme mannencollectie geveild worden bij ‘s werelds bekendste veilinghuis: RM Sotheby’s.

Droomgarage

Een man mag dromen, maar het is nog mooier om die dromen werkelijkheid te maken. Dat is precies wat deze Canadees heeft gedaan. In deze droomgarage staan onder meer een echte NASCAR, een Ferrari LaFerrari en verschillende zeldzame oldtimers. Het veilinghuis verwacht dat de auto’s in totaal tussen de 42 en 50 miljoen euro zullen opbrengen. Waarom de eigenaar zijn bolides verkoopt, is onbekend, maar met de huidige brandstofprijzen zal het tanken van deze bolides geen kleinigheid zijn. Daarnaast moeten de auto’s goed verzekerd zijn en is het onderhoud van een exclusieve auto allesbehalve goedkoop. Echter, als je zo’n collectie kunt aanschaffen, zou rijden geen probleem moeten zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RM Sotheby’s (@rmsothebys)

De complete ‘Dare to Dream Collection’ zal geveild worden in aanloop naar de Canadese Grand Prix, die in het weekend van 30 mei 2024 wordt verreden. De topstukken op de veiling zijn de Ferrari LaFerrari en Ferrari F50, die elk naar verwachting tussen de 2,5 en 4 miljoen euro zullen opbrengen. Dus mocht je in het weekend van 30 mei in Canada zijn en zoeken naar een exclusieve bolide of zeldzame sneaker, is dit de plek waar je moet zijn!

Dare to Dream Collection

Een kleine greep uit deze bizarre collectie check je hieronder:

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de DAY1. Check hier Ronaldo zijn nieuwste Ferrari.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons