Adolescence. (L to R) Owen Cooper as Jamie Miller, Stephen Graham as Eddie Miller, in Adolescence. Cr. Courtesy of Ben Blackall/Netflix © 2024
Adolescence. (L to R) Owen Cooper as Jamie Miller, Stephen Graham as Eddie Miller, in Adolescence. Cr. Courtesy of Ben Blackall/Netflix © 2024

Waarom iedereen het over de Netflix-hit Adolescence heeft

Onlangs verscheen de serie Adolescence op Netflix en in no-time staat het internet er vol mee. Waarom heeft iedereen het over deze serie, die nu al bestempeld wordt als de beste serie van dit jaar?

Nieuwe serie Adolescence blaast je omver

De Britse serie Adolescence is een miniserie, die bestaat uit vier afleveringen. Een jongen van slechts 13 jaar wordt opgepakt tijdens een politie-inval in zijn eigen huis. De politie verdenkt hem van moord. Hij zou een schoolgenote hebben doodgestoken. Gedurende de serie volg je de verschillende hoofdpersonages in dit verhaal, waardoor je steeds een ander perspectief van het verhaal meekrijgt. De wisselende perspectieven zorgen voor een gelaagd en meeslepend beeld van de gebeurtenissen, waarbij je als kijker steeds verder de emotionele achtbaan wordt ingetrokken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland (@netflixnl)

De afleveringen (die trouwens steeds in één take zijn opgenomen) laten vooral zien wat voor gevolgen zo’n incident heeft op zo’n jonge jongen en zijn omgeving. In de huidige tijd, waar dit soort incidenten helaas vaker voorkomt, is het aangrijpend om te zien wat er allemaal gebeurt na één kort moment. De impact op ouders, leraren en vrienden wordt op realistische en pijnlijke wijze in beeld gebracht, waardoor de serie nog lang blijft hangen.

Cyberpesten en invloed Andrew Tate

Een opvallend moment zijn de woorden van klasgenootjes die de rechercheurs te horen krijgen als ze de school bezoeken. Die laten ons inzien dat de gevolgen van online media al in grote mate te zien zijn bij jonge mensen. Cyberpesten, desinformatie, vrouwenhaat in de online wereld en machomannen spelen een grote rol in dit verhaal, waardoor de kijker wordt geconfronteerd met de donkere kant van sociale media. Verschillende media schrijven ook dat er link kan worden gelegd met de overtuigingen en uitspraken van Andrew Tate, en de invloed daarvan op jonge jongens.

24 miljoen views in de eerste vier dagen!

De serie, die op 13 maart werd gelanceerd op Netflix, wordt enorm geprezen door recensenten. Zo kopt de Volkskrant dat de serie je “bij de strot grijpt” en bestempelt het AD de serie als “zonder twijfel een van de beste van het jaar”.

De recensies prijzen vooral ook de prestaties van de hoofdrolspeler. De 14-jarige acteur, Owen Coopers, laat in vier afleveringen perfect zien dat hij niet alleen dader is, maar vooral ook een slachtoffer in het verhaal. Zijn emoties voelen rauw, oprecht en ongefilterd, waardoor je als kijker zijn pijn en verwarring haast fysiek ervaart.

Op Netflix steeg de serie al snel naar de top van de lijst. In de eerste vier dagen na de lancering bleek de serie al ruim 24 miljoen views te hebben behaald! Dus wil jij binnenkort ook mee kunnen praten over deze bijzonder sterke serie? Zorg dan voor een avondje bingewatchen en je bent direct bij!

Deel dit artikel

Nick de Jong

Nick de Jong is sinds 2025 actief bij DAY1. Naast zijn rol als juridisch ondersteuner binnen de overheid, verdiept hij zich al sinds 2015 in cryptocurrencies. Hij is gefascineerd door de technologie achter digitale valuta en de maatschappelijke impact ervan. Met zijn specialisaties in blockchain en marktanalyses zet Nick zich in om ingewikkelde cryptovraagstukken toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Copyright © 2025 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons