UFC Singapore
Instagram: @jarnoerrens

UFC Fight Night Singapore: Jarno Errens keert terug in het octagon

Aankomend weekend is het tijd voor UFC Fight Night in Singapore. Tijdens dit evenement zal de voormalig vedergewicht kampioen Max ‘Blessed’ Holloway het op gaan nemen tegen de ‘Korean Zombie’ Chan Sung Jung. Beide vechters hebben een winst nodig om weer aanspraak te maken voor een gevecht om de titel. Naast dit gevecht zijn er nog een aantal mooie partijen op de kaart waaronder de enige actieve Nederlandse UFC-vechter: Jarno Errens.

Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat de UFC een evenement heeft gehad in Singapore. Het laatste evenement in Singapore vond plaats op 12 juni 2022. Op deze avond vonden twee titelgevechten plaats. De Tsjechische Jiří Procházka wist de licht-zwaargewichttitel in de laatste 30 seconden te winnen van de destijds kampioen Glover Teixeira. Dit gevecht werd uiteindelijk verkozen tot gevecht van het jaar in de UFC. Ook werd er gevochten voor de strogewicht titel bij de vrouwen. De destijds kampioene Valentina Shevchenko wist haar titel die avond te verdedigen tegen de Braziliaan Taila Santos.

UFC Sinagpore 2023

Dit weekend vindt er geen titelgevecht plaats, maar wel een aantal mooie partijen waaronder dus de laatste partij tussen Max Holloway en Chan Sung Jung. Beide vechters gaan al een geruime tijd mee in de UFC en weten hoe het is om tegenover de beste vechters ter wereld in de kooi te staan. Ze namen het beide op tegen namen zoals: José Aldo, Dustin Poirier en huidig vedergewicht kampioen Alexander Volkanovski. De winnaar van deze partij zal ongetwijfeld in aanmerking komen voor een gevecht om de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Jarno Errens

Ook gaat op deze avond de Nederlandse Jarno Errens zijn tweede partij vechten in de UFC. Hij gaat het in Singapore opnemen tegen de Zuid-Koreaan Seungwoo Choi. Errens vocht één jaar geleden voor het eerst in de UFC. Hij nam het op korte termijn op in Parijs tegen de Franse William Gomis. Ondanks dat hij het gevecht op korte termijn aannam liet Errens een erg goede indruk achter in Parijs. Zelf had hij graag al eerder zijn tweede partij in de UFC willen vechten, maar vanwege blessureleed stond hij enkele tijd aan de kant. Beide vechters zijn erg goede strikers waardoor dit dus een fantastische partij belooft te gaan worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jarno Errens (@jarnoerrens)

Undercard UFC Singapore

Naast deze twee partijen staan er nog een aantal geweldige partijen meer op het programma. Lichtzwaargewicht Anthony Smith gaat het opnemen tegen Ryan Spann en de Georgische Giga Chikadze keert na meer dan anderhalf jaar weer terug in de kooi. Hij gaat het opnemen tegen niemand minder dan Alex Caceres. Ook staat er een geweldige partij op de planning op het vlieggewicht van de vrouwen, supertalent Erin Blanchfield neemt het namelijk op tegen voormalig titelkandidaat Taila Santos. Een gevecht om op deze avond niet te vergeten is de Chinese Song Kenan tegen Rolando Bedoya. Beide vechters zijn erg goede strikers wat vaak zorgt voor geweldige partijen. Het belooft dus een fantastische avond te gaan worden in Singapore!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Foto’s: UFC & Jarno Errens

Deel dit artikel
Harm van Heerenbeek

Harm van Heerebeek

Gastredactie
De 27-jarige Eindhovenaar Harm verslaat graag al zijn vrienden in een potje UFC4 op de Playstation, maar bezoekt liever het echte werk. Op de website van DAY1 neemt hij jou graag mee in zijn favoriete vechtsport: Mixed Martial Arts. Naast het volgen van vechtsport en het verslaan van zijn vrienden op de Playstion is Harm ook vaak te vinden in de sportschool waar hij de personal records één voor één van de mat veegt.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons