UFC 5

Videogame UFC 5 belooft spektakel: Muhammed Ali en Mike Tyson in octagon

Eens in de zoveel jaren brengt de UFC een nieuwe game uit. In oktober van dit jaar is het eindelijk weer zover, dan verschijnt UFC 5 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Om precies te zijn: op 27 oktober is de release van de game. Voor de fanatiekelingen die de Deluxe-versie pre-orderen, is de game op 24 oktober al beschikbaar.

Als je de Deluxe-versie pre-ordert, kun je onder meer Muhammed Ali, Mike Tyson en Bruce Lee de UFC-kooi in laten stappen. Maar ook de reguliere game heeft een flinke upgrade gehad. Zo zijn er nieuwe aanvalstechnieken toegevoegd, zoals ground and pound-ellebogen en draaitrappen en -stoten. Ook zijn het uiterlijk en de bewegingen van de vechters realistischer dan ooit.

Real Impact en arts controles

Het Real Impact-systeem zorgt voor een unieke en realistische ervaring van een MMA-gevecht. Bij elke rake trap of stoot voel je de eigenschappen van de vechter op een realistische manier verslechteren. Wanneer je je tegenstander bijvoorbeeld een snee boven zijn oog trapt, heeft dat daadwerkelijk invloed op zijn prestaties, omdat dat het zicht belemmert. En breek je iemands neus met een rake stoot, heeft dat invloed op de stamina van die vechter. Heb je je tegenstander volledig in puin getrapt en zijn de verwondingen té erg, dan controleert een arts of de vechter door kan. Een doctor stoppage is nu dus ook mogelijk.

Volkanovski en Shevchenko op cover

Bij elke editie van deze game is het weer de vraag welke UFC-sterren er op de cover te zien zijn. Die eer is deze keer voor verdergewichtkampioen Alexander Volkanovski en voormalig vlieggewichtkampioene Valentina Shevchenko. Zij volgen Jorge Masvidal en Israel Adesanya op, die op de cover van UFC 4 stonden. Adesanya staat bij UFC 5 nog wel op de cover van de Deluxe-editie, ondanks het feit dat hij zijn kampioensriem onlangs kwijtraakte aan Sean Strickland.

Trailer UFC 5

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons