UFC 295
Instagram: @jonnybones

UFC 295: Jon Jones haakt af met blessure, Pavlovich en Aspinall gaan voor interim-titel

Tijdens UFC 295 op 12 november zou zwaargewichtkampioen Jon Jones zijn UFC-titel verdedigen tegen Stipe Miocic. Die partij is inmiddels afgeblazen, omdat Jones tijdens een training geblesseerd is geraakt aan zijn borstspier. Sergei Pavlovich en Tom Aspinall vallen in voor de twee veteranen. Zij strijden voor de interim-titel in het zwaargewicht.

Al maandenlang keken UFC-fans uit naar het gevecht tussen Jon Jones en Stipe Miocic. In de volksmond werd de partij GOAT vs GOAT genoemd: Jones als de Greatest Of All Time van MMA in het algemeen, Miocic als de GOAT van de zwaargewichten. Na het nieuws van de blessure van Jones, vecht ook Miocic niet meer tijdens UFC 295. Wellicht wil de UFC hem sparen om de GOAT vs GOAT op een later moment in te halen. Dat laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten, want volgens UFC-baas Dana White ligt Jones er zo’n acht maanden uit.

UFC 295: nieuwe interim kampioen

Om de zwaargewichtdivisie niet te lang stil te laten staan, is er een interim-titel in het leven geroepen. De talentvolle Sergei Pavlovich (nummer 2 in de ranking) en Tom Aspinall (nummer 4 in de ranking) worden gezien als toekomstige kampioenen. Zij krijgen nu de kans om die verwachtingen waar te maken en de interim-titel mee naar huis te nemen.

UFC 295
Foto: UFC

The Beast From The East

Pavlovich is een Rus met vuisten als kanonskogels. Zijn debuut voor de UFC verloor hij van de Nederlandse Alistair Overeem, maar dat is zijn enige nederlaag tot nu toe. Sindsdien heeft hij alweer zes partijen op rij gewonnen, allemaal in de eerste ronde via knock-out. In zijn totale professionele carrière won hij 18 van de 19 partijen, 15 daarvan op knock-out in de eerste ronde. Knipper dus niet met je ogen als deze man in de kooi staat!

The Asp

Nu ook Miocic niet in actie komt, is de weg voor Aspinall vrij om de eerste Britse zwaargewichtkampioen van de UFC te worden. Ook zijn cijfers zijn indrukwekkend. Aspinall heeft namelijk een 100% finish rate. Dat betekent dat hij al zijn gewonnen partijen voortijdig heeft beslist. Van de 13 zeges deed hij dat tien keer via knock-out en drie keer via submission. Dat zij nog eens statistieken om mee te nemen in jouw betje.

UFC 295: nieuw main event

De titelstrijd tussen Jiří Procházka en Alex Pereira stond eigenlijk als co-main event op de planning. Maar door het uitvallen van het main event, worden deze lichtzwaargewichten gepromoveerd tot hoofdgevecht van de avond.

Jiří Procházka won in juni 2022 de lichtzwaargewichttitel van Glover Teixeira. Door een blessure moest hij die titel afstaan. Jamahal Hill won die titel, maar ook hij raakte geblesseerd. De titel is nu dus weer vacant en Procházka mag bij zijn rentree meteen weer op jacht naar het goud.

Alex Pereira is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste sterren van de UFC. De Braziliaan veroverde in korte tijd de middengewichttitel van de dominante kampioen Israel Adesanya, maar verloor die titel meteen in de rematch. Pereira’s stap naar de lichtzwaargewichtdivisie bleek een succes. Na een nipte overwinning op voormalig kampioen Jan Blachowicz krijgt Poatan tijdens UFC 295 meteen al de kans op een nieuwe titel.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons