UFC 294
Foto: Wikimedia Commons

UFC 294 op de schop door blessures; Usman en Volkanovski vallen in

De kaart van UFC 294 is volledig op de schop gegaan, omdat Charles Oliveira en Paulo Costa door blessures moeten afhaken. Binnen 24 uur verloor de UFC daarmee het main én co-main event. Dana White zou Dana White niet zijn als hij niet in recordtempo twee fenomenale vervangers zou regelen: Karamu Usman en Alexander Volkanovski.

UFC 294 vindt plaats op zaterdag 21 oktober in Abu Dhabi. Het tijdsverschil met Abu Dhabi is veel kleiner dan die met Amerika en het evenement is eindelijk weer eens op een schappelijke tijd te zien. Vanaf 20:00 uur start de main card.

Charles Oliveira scheurt wenkbrauw

In het main event van de avond zou Charles Oliveira het in een rematch opnemen tegen Islam Makhachev voor de titel in het lichtgewicht. De Braziliaan heeft tijdens een training zo’n grote scheur in zijn wenkbrauw opgelopen dat hij tijdens UFC 294 niet kan vechten. Alexander Volkanovski vervangt hem.

Volkanovski en Makhachev troffen elkaar eerder dit jaar tijdens UFC 284 ook al. Vedergewichtkampioen Volkanovski klom toen een gewichtsklasse omhoog om Makhachev te onttronen en double champ te worden. Het werd een nek-aan-nekstrijd, waar Makhachev via een split decision aan het langste eind trok. Op 21 oktober krijgt de Australiër een herkansing.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Paulo Costa zegt ook af coor UFC 294

In het co-main event zou Paulo Costa het in het middengewicht opnemen tegen de ongeslagen Khamzat Chimaev. Costa was de afgelopen tijd goed bezig om een nieuwe publiekslieveling te worden. Hij hoopte die status kracht bij te zetten met een overwinning op de angstaanjagende man uit Tsjetsjenië, die tegenwoordig uitkomt voor de Verenigde Arabische Emiraten. Een infectie in zijn elleboog zorgt ervoor dat Costa geopereerd moet worden en dus niet in actie komt. Kamaru Usman durft het aan zijn plek in te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KAMARU USMAN (@usman84kg)

Usman staat bekend als een van de meest dominante kampioenen uit de weltergewichtdivisie van de UFC. Jarenlang maakte de Nigeriaan de dienst uit, maar zijn laatste twee partijen verloor hij van de huidige kampioen Leon Edwards. Het getuigt van een ongekende vechtersmentaliteit dat Usman nu de kooi in stapt tegen zo’n groot talent als Chimaev, ook nog eens een gewichtsklasse hoger. Maar de beloning is ook niet mis: de winnaar krijgt hoogstwaarschijnlijk de volgende kans op een titelgevecht tegen middengewichtkampioen Sean Strickland.

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons