Fury Usyk
Instagram: @wbcboxing

Tyson Fury en Oleksandr Usyk boksen in titanenstrijd om alle gordels

Tyson Fury en Oleksandr Usyk bepalen in de komende maanden wie de onbetwiste zwaargewichtkampioen van het boksen is. Op 23 december 2023 of in januari 2024 wordt Saudi-Arabië opnieuw het strijdtoneel voor een gigantische clash tussen twee grootheden. Na maandenlange speculaties gaat hét gevecht van de eeuw nu eindelijk plaatsvinden. 

Op dit moment is Fury de kampioen van boksbond WBC en de zogenoemde lineal champion. Usyk bezit op dit moment de kampioensgordels van boksbonden WBO, IBF en WBA. Er is al jaren sprake van een titanenstrijd voor alle gordels, om voor eens en altijd te bepalen wie de beste zwaargewicht van het moment is. Dat antwoord laat dus niet lang meer op zich wachten.

Usyk Fury
Instagram: @tysonfury

Fury later tegen Usyk

Deze aankondiging komt op een bijzonder moment. Op 28 oktober staat Tyson Fury namelijk nog een pittige kluif te wachten. Hij stapt dan in de ring met voormalig MMA-kampioen en powerpuncher Francis Ngannou. Bij dat gevecht staan er geen titels op het spel, dus de uitkomst daarvan heeft geen invloed op het titelgevecht met Usyk. Maar het is natuurlijk wel de vraag hoe fit Fury uit die strijd komt en wanneer hij dus klaar is voor het titelgevecht met Usyk.

Usyk discutabele kampioen

Het laatste gevecht van Oleksandr Usyk was een discutabele. Daniel Dubois was zijn tegenstander en de Brit raakte het zwaargewicht uit Oekraïne met een bodyshot, waarna de kampioen naar de grond ging. De scheidsrechter oordeelde echter dat de stoot onder de gordel was en gaf de Oekraïner tijd om te herstellen. Er is nog steeds discussie of de stoot daadwerkelijk onder de gordel was, of dat Usyk geluk heeft gehad. Fury weet het antwoord hierop al en op social media laat hij dan ook graag van zich horen. Hij vindt dat de Oekraïner deze partij verloor en Daniel Dubois de terechte winnaar is. Desalniettemin is Usyk een fenomenale kampioen en wordt de partij tegen Fury er één voor in de geschiedenisboeken.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons