Turkse Politie; nieuwe Turkse politieauto
Videostill X: @AliYerlikaya

Turkse politie beschikt nu ook over luxueus en supersnel wagenpark

In het land van baklava, vette vakantieresorts en wereldstad Istanboel kan de politie vanaf vandaag gebruik maken van een supersnel wagenpark. De Turkse autoriteiten beschikken nu onder andere over een Ferrari 458, Audi RS6 en Volkswagen Golf R. De auto’s werden afgepakt van een grote internationale drugshandelaar. In plaats van ze te slopen, worden ze nu gebruikt om verkeerscriminaliteit aan te pakken. 

Turkije is niet het eerste land dat gebruikt maakt van sportwagens om te jagen op criminelen. In landen als Dubai, Tsjechië en Italië is het niet ongebruikelijk dat er snelle wagens worden gebruikt door onze vrienden in het blauw. Het nieuwe wapenarsenaal van de Turkse autoriteiten zijn wederom een perfect voorbeeld dat misdaad niet loont.

Turkse politie

De auto’s zijn volgens The Daily Telegraph afkomstig van de beruchte drugshandelaar Hakan Ayik. Deze kingpin is de leider van de Comanchero Motorclub uit Australië en heeft een geschat vermogen van 1 miljard dollar. Hakan en 36 van zijn medewerkers werden in november 2023 gearresteerd in de hoofdstad Istanboel. De politie nam ruim 23 voertuigen in beslag, waaronder een Bentley Continental GT, Range Rover Sport en de Porsche Taycan. Deze nieuwe garage van de Turkse politie kost bij elkaar zo’n 3,5 miljoen Amerikaanse dollar.

Minister

De Trafik Polisi in Turkije poseert trots naast hun nieuwe vloot. Om het PR-momentje compleet te maken is er wat extra content gemaakt om indruk te maken op iedereen die nu nog een snelheidsovertreding in Istanboel en omstreken wil begaan. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Yerlikaya zegt over de arrestatie op X: “Als gevolg van de succesvolle operaties uitgevoerd door ons politiedepartement in Istanbul tegen georganiseerde misdaadorganisaties, zijn 23 voertuigen in beslag genomen. Na de beslissing van de rechtbank zijn deze voertuigen overgedragen aan onze politie.”

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons