Tiffany van Soest

Tiffany ‘The Time Bomb’ van Soest stopt haar kickbokscarrière bij GLORY

Tiffany Van Soest (34) heeft vrijdag op de persdag van GLORY 88 geheel onverwacht haar pensioen als kickbokser aangekondigd. Time Bomb is de huidige kampioen bij de vrouwen in het super bantamgewicht en heeft op 9 september tijdens GLORY 88 een rematch tegen Sarah Moussaddak op de planning staan. Dat wordt dus haar laatste partij in de GLORY-ring.

In gesprek met ChampsTalkTV legt Van Soest uit waarom ze besluit te stoppen met vechten. Vanaf het begin van haar carrière zat de leeftijd van 35 altijd in haar hoofd als mooi eindpunt. “Op die leeftijd ben je nog sterk, oud en wijs genoeg, maar jong genoeg om nog een goed leven na het vechten te hebben.” De Amerikaanse voelt zich op dit moment sterker en fitter dan ooit en vindt juist dat een mooi moment om te stoppen.

Van Soest stopt op hoogtepunt

“Ik ben aan mezelf en de mensen die mij tijdens mijn reis gesteund hebben verschuldigd om te stoppen aan de top”, laat Van Soest weten. Volgens de regerend kampioene gaan veel vechters te lang door met hun carrière. Ze worden zichtbaar ouder, trager en zijn niet meer de vechter die ze ooit waren. “Ik wil niet dat dat ook mijn verhaal wordt. Ik wil de sport verlaten met eer en op mijn hoogtepunt”, zegt ze daarover.

Eerste vrouwelijke GLORY-kampioen

Tiffany Van Soest kan met recht een sieraad voor de sport genoemd worden. In 2016 tekende ze bij GLORY en in datzelfde jaar werd ze al kampioen. Dat gebeurde in Oberhausen, op de avond dat Rico Verhoeven en Badr Hari elkaar voor het eerst troffen in de ring. Die avond won Van Soest een achtvrouwstoernooi en mocht zich kronen tot de eerste vrouwelijke GLORY-kampioen ooit.

Daarna volgde een mooie rivaliteit met topvechter Anissa Meksen. Meksen wist Van Soest twee keer verslaan, maar Time Bomb gaf zich niet zomaar gewonnen. In 2019 heroverde de Amerikaanse – die ook bekend staat om haar extravagante outfits – haar titel en sindsdien stond ze haar kampioensriem nooit meer af. Of ze ook afscheid neemt met die riem om haar middel, zien we op 9 september in Parijs tijdens GLORY 88. Dan stapt ze voor de laatste keer de ring in voor de rematch tegen Sarah Moussaddak.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons