Luke Littler; jongste finalist WK Darts aller tijden
YouTube Still: PDC

Luke Littler knalt het WK Darts omver en zijn bankrekening omhoog!

Op een dieet van pizza, kebab en ham-kaas omeletten haalt Luke ‘The Nuke’ Littler in Londen de WK dartfinale. Niet dat zijn dieet zo bijzonder is voor een darter, maar wel zijn leeftijd. De nog maar zestienjarige Luke Littler verslaat dinsdagavond voormalig kampioen Rob Cross met 6-2. Een reusachtige en unieke prestatie voor het jongste darttalent ooit gezien op het WK. 

Luke Littler is nergens bang voor en zeker niet voor voormalig kampioenen. In de halve finale wint hij overtuigend met 6-2 en gooit hij elke game uit volgens het boekje. Met een gemiddelde van maar liefst 106,05 punten over de gehele wedstrijd is Luke, ook wel The Nuke genoemd, niet te stoppen. De dartsensatie uit Runcorn domineert de headlines met zijn overwinning op Rob Cross en mag vanavond, op woensdag 3 januari 21:15, de kers op de spreekwoordelijke taart plaatsen. In de finale neemt hij het op tegen naamgenoot Luke Humphries.

Dromenjager Luke Littler

Luke Littler verslaat niet alleen overtuigend zijn tegenstander Rob Cross, maar ook veteranen uit de sport. Onderweg naar de finale versloeg hij vijfvoudig kampioen Raymond van Barneveld en de ervaren Brendon Dolan. Tijdens de persconferentie in Alexandra Palace in Londen laat Littler weten dat hij het ongelofelijk vindt wat er is gebeurd. “Ik heb een van mijn idolen verslagen op het allerhoogste podium. Ik kan het nog steeds niet geloven.” En dit alles terwijl hij dertien jaar geleden nog voor zijn kleine dartbordje de manier van juichen van Barney nadeed. Met zijn zestienjarige leeftijd is Littler de jongste WK-finalist ooit in de dartgeschiedenis. Zijn succes doet mensen denken aan eerdere talenten zoals Kirk Shepherd en Simon Whitlock. Toch is Luke overtuigd en besluitvaardig om de geschiedenis een tikkeltje anders vorm te geven.

Rinkelende kassa

Nu de finale in zicht is stijgt de spanning bij Littler. De wat meer ervaren Luke Humphries speelt een overweldigend seizoen. Toch laat Littler zich hier niet door klein maken. De finale belooft een groot spektakel te worden, waarbij Humphries, ook wel ‘Cool Hand Luke’ genoemd, zijn nummer drie positie op de wereldranglijst gaat verdedigen. Het succes van Luke Littler blijft niet onopgemerkt. Met zijn finaleplaats heeft deze kerel al een indrukwekkend bedrag van bijna 230.000 euro bij elkaar verdiend. Mocht hij de finale winnen, dan wacht hem nog wel wat extra spaarcenten. Hier speelt hij maar liefst voor 576.000 euro. Katsjing! Mocht Littler de finale winnen dan blijft het niet alleen bij een berg met geld. Ook heeft een kebabketen hem een leven lang gratis kebab beloofd. Is dat even lekker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HotSpot (@hotspot_warrington)

Dartspektakel in volle gang

De jonge Littler heeft met zijn talent voor darts het WK veranderd in een gigantisch spektakel. De dartswereld houdt zijn adem in terwijl ‘The Nuke’ en ‘Cool Hand Luke’ zich klaarmaken voor de grote finale. Met een dieet van ham-kaas omeletten en pizza’s zorgt de zestienjarige darts grootheid voor een goede start van zijn finale. Zijn voorbereidingsritueel is niets bijzonders, ‘’hij doet wat hij altijd al doet’’.  Met zijn wat opmerkelijke dieet is Littler vastberaden om geschiedenis te schrijven. Hij blijft ons verrassen. Wie weet schrijft hij vanavond wel geschiedenis als de jongste wereldkampioen ooit tevoren.

Meer over de wereldwijde sport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons