Theon Design
Foto: Tom Shaxson & Theon Design

Theon Design transformeert deze Porsche 964 in modern racemonster

Al jaren pakt het Engelse Theon Design oude Porsches aan en veranderen ze deze in verbeterde versie van het origineel. Deze nieuwe restomod, genaamd GBR002, is een combinatie van moderne technologie en de geliefde Porsche look uit de jaren 90. Niet alleen het exterieur is aangepakt van deze restomod, ook de motor is voorzien van een flinke upgrade. 

Mocht je nog een oude Porsche in de schuur hebben staan en deze volledig omgebouwd willen hebben dan moet je bij de mannen van Theon Design aanbellen. Hun nieuwste project is een perfect voorbeeld van hun vakmanschap, maar aan dit project hangt ook een flink prijskaartje. Wil je in het bezit komen van een unieke one-off restomod moet je ongeveer £ 380.000 neertellen en natuurlijk al in het bezit zijn van een oude Porsche. Deze laatste ook niet goedkoop. Oh voor we het vergeten, om deze restomod in de garage te hebben staan moet je ongeveer 18 maanden wachten. Dit alles mag de pret niet drukken wanneer je de sleutel omdraait van dit puristische racegeweld.

Opnieuw unieke Theon Design

In het hart van Oxfordshire toveren ze al jaren klassieke Porsche om tot moderne racemonsters. Deze zijn ook nog eens straatlegaal en uniek. De originele Porsche 964 Carrera 2 werd eerst volledig gestript en hierna opnieuw opgebouwd met lichtgewicht onderdelen van carbon fiber. Hierdoor weegt de Porsche net geen 1200 kg, om precies te zijn 1169 kg.

Theon Design
Foto: Theon Design & Tom Shaxson

De lichtgewicht body is omhuld in een Oak Green metallic lak en chromen accenten. Deze zorgen ervoor dat de bolide zijn klassieke looks behoud, maar wel in een nieuw jasje is gestopt. Althans, volgens de makers dan. Naast het aanpassen van het exterieur hebben de Engelsmannen ook hun best gedaan op het interieur. Zo is het oude dashboard ingeruild voor een moderne variant van leer met kunststof inlegdelen. Naast dat het oog wat wil, is het ook belangrijk om comfortabel te zitten. In de restomod zitten Recaro racestoelen, een Nardi stuurwiel en luister je jouw favoriete 90’s hits door een vernieuwd speakersysteem.

Bloedsnel en wendbaar

Die 90’s hits ga je toch nooit luisteren wanneer je instapt in deze Porsche; je bent namelijk veel te druk met het luisteren naar de symfonie vanuit de 4.0-liter boxermotor. Het hart van de auto is getuned naar 406 pk. Deze krachten worden overgedragen op een handmatige zesbak en sperdifferentieel. Naast het verbeteren van de motor is er ook gedacht aan de rest van de auto. Zo hebben ze in Oxfordshire ervoor gezorgd dat de GBR002 is voorzien van een vernieuwd remsysteem, race-schokbrekers en een uitlaat met keramische coating. Zo hoef jij je niet druk te maken dat je met 90’s materiaal 00’s topsnelheden moet bedwingen.

Carspots: Theon Design

Foto’s: Tom Shaxson & Theon Design

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons