the grand tour; Jeremy Clarkson sets Audi on fire
Foto: Amazon Prime

The Grand Tour stopt en deze 5 afleveringen mag je ab-so-luut niet gemist hebben!

Nu Top Gear stopt bij de BBC en The Grand Tour op Amazon Prime blijft er als autoliefhebber weinig meer over om naar te kijken. Jeremy Clarkson laat op zijn Instagram weten dat aan al het goede een einde komt en hij vanaf 2024 stopt met The Grand Tour. Het magische trio neemt aan het eind van dit jaar afscheid met nog één aflevering. Voordat we daar zijn hebben we de 5 meest opzienbarende momenten uit vijf seizoenen The Grand Tour op een rijtje gezet.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May begonnen in 2002 op de BBC met Top Gear. Na wat commotie achter de schermen, veroorzaakt door Jeremy Carkson, vertrekt het trio in 2015 naar Amazon Prime voor hun eigen autoshow à la Top Gear. Jezza, Hamster en Captain Slow produceren 5 seizoenen lang hun eigen show en net als bij de BBC is er geen enkele autoshow die hun nadoet. Na het winnen van verschillende award zwaaien de mannen nu af, voorgoed. Heb je de zakdoekjes al klaar liggen?

#1: A Scandi-film

Jezza, Hamster en Captain Slow reizen af naar de Scandinavische poolcirkel. Hier staan drie auto’s op hun te wachten; Mitsubishi Lancer Evolution VIII, a Subaru Impreza WRX STi, and an Audi RS4. Deze auto’s beginnen natuurlijk standaard, maar zoals in elke aflevering worden deze gemodificeerd naar hun eigen smaak en wens. In de video racen de mannen over bevroren meer, rijden ze de pistes af met hun auto en ontdekken ze een oorlogsbasis uit de Koude Oorlog waar onderzeeërs gestald worden.

#2: The Beach Buggy boys

Hoewel de drie mannen al op leeftijd zijn is de geest nog altijd jong. Het trio reist af naar de woestijn van Namibië en in hun drie zelfgemaakte strandbuggy’s. Volgens de producer van het programma, Mr. Wilman, zijn hun buggy’s troep. De mannen willen het tegendeel bewijzen en reizen met hun crossauto’s uit de jaren 60 dwars door het land van de neushoorn, Hima stam en cheeta’s. Dit gaat niet geheel zonder moeite (en discussie). Door de uitgestrekte woestijn krijgen ze te maken met extreme droogte, metershoge duinen en moeten ze zien te overleven zonder hulp van de buitenwereld.

#3: Survival of the Fastest

Mongolië is een prachtig land met veel natuur, maar deze is bijna onbegaanbaar met een auto. Hoewel het te doen is met een speciaal voertuig dat tonnen kost, krijgen de mannen een speciale bouwdoos gedropt waarmee ze een auto in elkaar moeten zetten. Deze auto is gedurende de challenge en aflevering hun vervoer, woonplaats en rustplek. Geen dure hotels, geen schone kleding en slechts water en eten voor een paar dagen. We kunnen dan ook gerust stellen dat deze aflevering een soort Expeditie Robinson op wielen is.

#4: The Grand Tour Colombia Special

De drie beste auto’s ter wereld zijn natuurlijk Jeep Wrangler, Chevrolet Silverado en Fiat Panda 4X4. In deze ‘geweldige’ auto’s trotseren ze de natuur van Colombia op zoek naar de zwarte condor. Om deze te kunnen spotten worden de auto’s uitgerust in een speciale uitrusting om het speciale gebied te kunnen bereiken om het dier te kunnen fotograferen. Deze modificaties zijn natuurlijk niet gedaan bij onze vrienden van Absolute Motors, maar in de favela’s van Colombia.

#5: The Grand Tour Lochdown

In deze aflevering verkennen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May Schotland tijdens de pandemie. Ze rijden in klassieke Amerikaanse auto’s, wat zorgt voor hilarische en onverwachte situaties. De reis brengt hen langs prachtige Schotse landschappen en historische locaties, waarbij ze de rijke cultuur en geschiedenis van het land ervaren. De aflevering is volgens sommige critici wat saai, maar we bestempelen hem liever als leerzaam. In de video zien we dat het drietal veel om elkaar geeft en geven ze een trip down memory lane.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons