Testdagen Bahrein; Max Verstappen aan het racen
Foto: Wikimedia Commons

Testdagen F1 in Bahrein zijn begonnen en Max zet gelijk snelste tijd neer!

De winterstop voor de Formule 1 is geëindigd en Max Verstappen is eindelijk weer terug te zien op het F1 circuit. Vandaag mocht hij tijdens de testdagen in Bahrein zijn nieuwe wagen, de RB20, testen. Tijdens deze eerste testdag zette hij in de tussenstand al gelijk de snelste tijd neer. 

De aankomende drie dagen zullen de coureurs ieder hun nieuwe auto testen in Bahrein. Dit geeft ze de tijd om nog even te evalueren op de nieuwe auto’s en ze te tweaken waar nodig. Zodra ze dat hebben gedaan zijn ze ieder hopelijk klaar voor een frisse start van het nieuwe race-seizoen. Max zette vandaag in de tussenstand al de snelste tijd neer van 1.31.662.

Een beetje regen stopt Max niet

Max Verstappen laat weten dat hij super blij is om eindelijk weer terug te zijn: ‘’Het was lang wachten, dus het is goed om weer terug te zijn. Ik heb genoten van de winterstop en ben daarom goed voorbereid op het komende seizoen’’. Over zijn nieuwe RB20 is hij ook heel enthousiast: ‘’Het was geweldig om de auto echt in actie te zien en je kunt zien dat de auto er dit jaar heel anders uitziet.’’ De coureurs kregen tijdens de test race van vandaag wel te maken met wat regen. Max liet weten dat dat voor hem echter niet zo veel uitmaakte: ‘’Ondanks de regen voelde de RB20 goed aan om mee te rijden en dat was het belangrijkste doel. Ik denk dat dit een zeer competitieve auto kan zijn en het is nu aan ons om er het maximale uit te halen.’’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Testdagen Bahrein

Natuurlijk heeft Verstappen met zijn derde wereldkampioenschap in 2023 een geweldig jaar achter de rug, want aan de start van dat seizoen begon hij ook met het winnen van alle testraces en de rest van dat seizoen ging ook zonder problemen af. ‘’Het wordt natuurlijk moeilijk om het jaar dat we in 2023 hadden te evenaren, maar we proberen elk jaar voort te bouwen op de kennis die we hebben opgedaan en te leren.’’ Aanstaande zaterdag om 4 uur ‘s middags begint de eerste GP van het seizoen in Bahrein.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Benieuwd naar de andere nieuwe F1 wagens van dit seizoen? Check dit artikel en vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons