Foto: Tag Heuer

Speciale collab tussen Tag Heuer en Team Ikuzawa verdient staande ovatie

Als je Max Verstappen de tijd wil weten checkt hij zijn maten van Tag Heuer voor een dik polshorloge. De Zwitserse horlogemaker heeft zijn wortels diep in de racewereld zitten. Naast het sponsoren van de wereldkampioen Formule 1 brengen ze nu samen met Bamford en Team Ikuzawa dit horloge voor de echte petrolhead uit. 

Het horloge is gebaseerd op de iconische Tag Heuer Carrera, maar nu voorzien met een speciale Team Ikuzawa livery. Het horloge is nu al een legendarische mix tussen Japans race erfgoed en avant-garde cultuur. Deze laatste houdt in jip-en-Janneketaal in dat het horloge vooruitstrevend is en breekt met de standaardnormen waar een goed horloge aan moet voldoen.

Special Edition

Zoals al eerder geschreven is het horloge in de basis een Tag Heuer Carrera. Deze is nu finegetuned door Britse horlogemaker George Bamford en het designermerk voor autoliefhebbers en voormalig raceteam Team Ikuzawa. De samenwerking tussen deze drie liefhebbers voor autosport, fashion en design maken het een uniek uurwerk waar er maar 100 van gemaakt worden.

Team Ikuzawa X Tag heuer

Als je een Tag Heuer om de pols hebt ben je een liefhebber van kwaliteit en dat is ook precies synoniem aan deze speciale editie. Zoals elke Carrera is ook deze uitgevoerd in een gepolijste stalen kast van 42 mm. Om het zicht niet te belemmeren is er gekozen voor ontspiegeld saffierglas. Net als bijna ieder Zwitsers uurwerk is ook deze klok voorzien van een automatisch uurwerk. In de wijzerplaat, wijzers en knoppen zijn de kleuren van de Japanse vlag verwerkt. Naast de speciale features in het binnenwerk is ook de achterkant van het horloge gegraveerd met een uniek nummer. Mocht je dit deze heerlijke collabo tussen de Japanse racerij en Zwitserse ambacht om de pols willen hebben moet je Chrono24 goed in de gaten houden. Het horloge is namelijk alleen verkrijgbaar op de Japanse Tag Heuer website en in Japan. De nieuwprijs van dit unieke uurwerk ligt op $ 6300.

Foto’s: Tag Heuer

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons