Ryan Garcia; banner van Ryan Garcie tegen Oscar Duarte
Foto: DAZN Boxing

‘Instagrambokser’ Ryan Garcia gooit leven om voor terugkeer tegen Oscar Duarte

Ryan Garcia werd bij het grote publiek bekend door zijn gelikte Instagramvideo’s, waarin hij bijvoorbeeld bodyshots uitdeelde aan collega-vechters en zijn vliegensvlugge handen liet zien. Maar de Amerikaan is meer dan alleen een Instagrambokser. Aanstaande zaterdag kan hij dat in de ring weer laten zien tegen Oscar Duarte.

Zaterdag 2 december stapt Garcia de boksring in tegen Oscar Duarte in de super lichtgewichtdivisie. Duarte is met een record van 26-1-1 (21 KO’s) een pittige kluif voor Garcia, die na zijn nederlaag tegen Gervonta Davis zijn leven compleet omgooide. Hij lijkt nu helemaal klaar voor een glorieuze comeback.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Garcia (@kingryan)

Eerste nederlaag tegen Gervonta Davis

Ryan Garcia heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gebokst bij het grote publiek. Zijn enorme bereik op de socials hielp hem daarmee, maar King Ry liet het ook zien in de boksring. Zijn eerste 23 professionele partijen won hij allemaal, 19 daarvan via knock-out. Een imposante run van de 25-jarige bokser.

Begin dit jaar kreeg Garcia de kans om zich te bewijzen tegen een van de succesvolste boksers van deze generatie: Gervonta ‘Tank’ Davis. De kleine Tank bleek toch nog een maatje te groot voor Garcia. In de zevende ronde kreeg Garcia een keiharde lichaamsstoot te verwerken. Hij wist niet binnen de 10 tellen op te staan en leed de eerste nederlaag in zijn carrière.

Ryan Garcia gooit zijn leven om

Dit verlies heeft ervoor gezorgd dat Garcia zijn leven totaal heeft omgegooid. De Amerikaan heeft met Derrick James een nieuwe trainer en is verhuisd van Los Angeles naar Dallas, Texas. In een interview noemde Garcia Los Angeles een toxic omgeving met veel verleidingen. Daardoor was zijn focus de laatste jaren niet genoeg op het boksen gericht.

Nu hij in Texas woont en traint, is de focus naar eigen zeggen weer helemaal terug bij Garcia. Die focus zal hij nodig hebben ook. Oscar Duarte is bij het grote publiek misschien nog niet zo’n bekende naam, maar hij is absoluut geen makkelijke tegenstander. Duarte is zijn laatste elf partijen ongeslagen en won ze allemaal via knock-out. Hoewel de aanloop naar de partij zeer respectvol verloopt, is de kans groot dat één van de twee boksers de laatste bel niet haalt. Zoek het puntje van je stoel dus maar vast op!

Tijdstip Ryan Garcia vs Oscar Duarte

De partij tussen Ryan Garcia en Oscar Duarte begint om 01:00 ‘s nachts en is te zien op DAZN Boxing voor 10 euro per maand.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons