Rico Verhoeven
Instagram: @glorykickboxing

Rico Verhoeven na zwaar blessureleed terug tegen Tariq Osaro

We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten, maar Rico Verhoeven keert op 4 november 2023 eindelijk terug in de GLORY ring. Tijdens GLORY Collision 6 neemt ‘The King of Kickboxing’ het op tegen Tariq ‘Cookie’ Osaro voor de onbetwiste wereldtitel. Na zijn laatste historische gevecht tegen Jamal Ben Saddik zijn de verwachtingen voor Verhoeven hooggespannen.

Tijdens GLORY Collision 3 zagen we een van de mooiste en hardste knokpartijen in de geschiedenis van de kickboksorganisatie. Verhoeven vond in The Goliath een waardige tegenstander en de twee gladiatoren maakten er een bloederig spektakelstuk van. The King of Kickboxing kwam als winnaar uit de strijd, maar kon zijn titel door een zware knieblessure twee jaar lang niet verdedigen.

Rico Verhoeven is aan zet

In de twee jaar dat Verhoeven moest herstellen, lag de strijd om de titel in de zwaargewichtdivisie stil. De kampioen kon zijn kampioensriem door de blessure niet verdedigen, maar hoefde zijn titel ook niet af te staan. Talentvolle zwaargewichten als Antonio Plazibat en Tariq Osaro maakten indruk, maar een kans op de wereldtitel kregen ze dus niet.

Eerder dit jaar besloot GLORY tóch wat schot in de zaak te brengen. Plazibat stond vooraan in de rij voor een titelgevecht en Osaro maakte indruk door een viermanstoernooi te winnen. In juni mochten de Kroaat en Cookie vechten voor de interim-wereldtitel. Osaro verraste vriend en vijand door Plazibat – die in de eerste ronde zijn arm brak – in de vijfde ronde te stoppen met een technische knock-out.

Als interim-kampioen krijgt Osaro – die uitkomt voor Nigeria – in november dus de kans om de onbetwiste kampioen te worden. Om zijn zilveren riem in te ruilen voor de gouden, moet hij doen wat niemand de afgelopen elf jaar heeft kunnen doen: The King of Kickboxing verslaan.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons