Red Bull RB17; digitale render Red Bull RB17
Instagram: @emrehusmen

Red Bull komt zo snel mogelijk met concurrent voor de Mercedes-AMG One

De grote winnaar binnen de autosport en marketing is achter de schermen druk bezig met de bouw van een nieuwe hypercar. Christian Horner bevestigd in een recent interview met Sky Sports dat het merk dit jaar nog de Red Bull ‘RB17’ gaat onthullen. De grote aankondiging volgt op eerdere berichten dat de productie van deze hypercar pas in 2025 zou beginnen. 

Het is in de geschiedenis van de autosport niet de eerste keer dat Formule 1 teams naast raceauto’s, ook straatauto’s maken. McLaren deed dit met de ‘McLaren F1’ en Enzo Ferrari bekostigde zijn hobby met de verkoop van straatauto’s. Het ontwerp komt van Adrian Newey en samen met de Advanced Technologies-afdeling wordt de Red Bull RB17 ‘ergens in 2024’ afgeleverd aan de eerste gelukkige. Hoogstwaarschijnlijk Adrian Newey, Christian Horner, Max Verstappen of Sergio Pérez.

Concurrent Mercedes-AMG ONE

Niet alleen op de baan wil Red Bull gehakt maken van Mercedes-AMG. Met de ontwikkeling van de hypercar wil het team met de rode stier laten zien hoe je een nóg betere hypercar maakt. Het enige nadeel vergeleken met de Mercedes-AMG One is dat deze hypercar niet de openbare weg op mag. Enfin, volgens de geruchten wordt de RB17 aangedreven door een hybride-aandrijflijn met twin-turbo V8. Deze moet een totaalvermogen van 1260 trappelende paarden leveren. Red Bull hoopt een gewicht van 900 kilo te bereiken, waarmee de RB17 lichter zou zijn dan de Mercedes-AMG One, maar iets zwaarder dan de T50 van Gordon Murray. Hieronder hebben we even een render geplaatst van hoe de RB17 er misschien uit komt te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door emrEHusmen® (@emrehusmen)

Prijs Red Bull RB17

Red Bull wil vijftig exemplaren maken van de Red Bull RB17. De hypercar gaat ongeveer 5 miljoen pond kosten. Omgerekend is dit zo’n 5,8 miljoen euro. Het nieuwe kunstwerk van Newey wordt gepresenteerd als tegenhanger van de Aston Martin Valkyrie AMR Pro, maar is wel anders. De hypercar van Red Bull heeft grotere wielen en een langere wielbasis.

Niets meer missen van motoren of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons