Oleksandr Usyk

Oleksandr Usyk blijft ondanks ophef over ‘illegale stoot’ kampioen

De Oekraïense kampioen Oleksandr Usyk verdedigde zijn wereldtitels in de boksorganisaties WBA, IBF en WBO met succes tegen de Britse uitdager ‘Dynamite’ Daniel Dubois. Hoewel Usyk uiteindelijk vrij dominant won en zijn tegenstander in de negende ronde neersloeg, is er veel ophef over de partij.

In de vijfde ronde raakte Dubois de zwaargewichtkampioen hard op en deels onder de broekriem. Volgens kamp-Dubois een legale lichaamsstoot, maar Usyk greep naar zijn kroonjuwelen en overtuigde daarmee de scheidsrechter dat de stoot onder de gordel was. De Oekraïner kreeg daarom vijf minuten de tijd om te herstellen en trok vervolgens de winst naar zich toe.

Dubois voelt zich bestolen door Usyk

In gesprek met de TNT Sports Boxing laat Dubois weten dat hij zich bestolen voelt en dat hij eigenlijk de kampioen zou moeten zijn. “Ik was erbij. Ik gaf zelf de stoot en die landde perfect in zijn buik”, zegt hij. “Hij kon niet bewegen, hij kon niet op tijd meer opstaan. Dat had dus een knock-out moeten zijn.”

Dubois is niet van plan het hierbij te laten. Daniel ‘Dynamite’ Dubois en zijn team beraden zich op stappen die zij kunnen ondernemen om dit recht te zetten. Ze azen alvast op een rematch, maar het is nog maar de vraag of die er komt.

Oleksandr Usyk wil tegen Tyson Fury

De geruchten over een strijd tussen kampioenen Oleksandr Usyk en Tyson Fury worden namelijk steeds hardnekkiger. Usyk is de kampioen van de WBO, IBF en WBO, Fury is de kampioen van de WBC. In een partij tussen de twee boksgiganten wordt dan dus beslist wie alle kampioensriemen mee naar huis krijgt en zich de onbetwiste zwaargewichtkampioen mag noemen. Of de Oekraïner daar klaar voor is? Usyk: “Ik ben morgen al klaar voor hem.” Daar zit geen woord Spaans bij!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons