AI tool sora; mammoeten gemaakt door AI lopend in de sneeuw
Foto: Open AI

Nieuwe AI ontwikkelingen zorgen voor video’s met bizarre details!

OpenAI, dat je waarschijnlijk wel kent van ChatGPT, heeft eerder deze maand hun nieuwste AI tool onthuld. Met de nieuwe text-to-video tool Sora kun je nu AI de opdracht geven ultra-realistische video’s te maken. De eerste beelden liegen er niet om en lijken rechtstreeks van professionele makers te komen

Open AI heeft een paar voorbeelden laten zien en de resultaten zijn onvoorstelbaar goed. Je kan haast de sneeuwvlokken in de vachten van de puppies op een van de fragmenten zien. En de mammoeten zouden menig  maker van special-effects jaloers maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @openai.sora

Ultra-realistische beelden door AI-Tool Sora

Je denkt misschien op het eerste gezicht dat dit een doodnormale video is van deze gast op een sneeuwvlakte hierboven, maar laat je niet voor de gek houden. Alles wat je ziet is volledig nep. Natuurlijk zijn we al ondertussen bekend met hyperrealistische foto’s gemaakt door AI, maar nu is er dus ook de optie om bewegende video’s te maken! De mogelijkheden zijn zowat eindeloos met Sora en we kunnen dus een hoop coole AI-generated video’s verwachten in de toekomst.

Een enorme sprong in kwaliteit

Het tempo waarin deze ontwikkelingen zijn gemaakt mag ook niet genegeerd worden. Slechts een jaar geleden was het hoogtepunt van realistische AI-generated video’s een video van een… laten we zeggen vreemd uitziende Will Smith die spaghetti aan het eten is. Nu, maar een jaartje verder, zijn we op het punt gekomen dat AI video’s kan maken waarvan het moeilijk te geloven is dat het nep is. Wat voor andere nieuwe AI-tools we kunnen verwachten na dit, is dan ook een hele spannende gedachte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @openai.sora

Zorgen

Deze vrouw die door de straten van Tokyo loopt en de eerdere video showcasen het level van detail dat mogelijk is voor Sora. Natuurlijk is het super vet om te denken over wat voor gave video’s je nu kan maken op het comfort van je bureaustoel, maar er zijn bij sommige mensen ook wel wat zorgen. Het maakt het nu natuurlijk wel erg makkelijk voor oplichters om iemand die je kent (zowel persoonlijk als niet persoonlijk) zo in een nep-scenario te zetten en jouw geloofwaardigheid uitbuiten.

Krijg jij geen genoeg van tech-related content? Klik hier om meer te lezen! Vergeet ook niet ons te volgen op  InstagramFacebook en X!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons