Netflix dropt ijskoude documentaire over Australisch meest gevreesde drillgroep!

In de Verenigde Staten had je in de jaren 80 van de vorige eeuw N.W.A en in Australië hebben ze anno 2023 de ijskoude rapformatie ONEFOUR. Hun nieuwe Netflix-documentaire toont niet alleen hoe ze van de bodem naar de top gaan, maar vooral hoe ze worden tegengehouden door de politie en Australische media in hun reis naar succes en een beter leven. De mannen uit de slechtste wijk van Sydney geven echter niet op en laten niemand in de weg komen van hun succes. 

Als je volgens ONEFOUR opgroeit in Mount Druitt in West-Sydney heb je weinig kans op een mooie toekomst. De cijfers liegen er niet om en de achterstandswijk komt vaker slecht dan goed in het nieuws voor. De drillrapgroep draagt hier dan in de ogen van de Australische politie en media dan ook hun steentje aan bij. Volgens Spenny, YP, Celly, Lekks, and J Emz liggen de verhoudingen in werkelijkheid anders en zijn hun juist het slachtoffer van een slecht bestuur en worden ze opgejaagd door de autoriteiten. Hun muziek een vorm van kunst om aan de buitenwereld te vertellen hoe het leven in de wijk is.

Virale drillers

De jongens zijn absoluut geen lieverdjes en sommige leden van ONEFOUR worden tijdens de opname van de docu veroordeeld tot lange celstraffen. Echter willen de mannen hun leven beteren en met het maken van drillrap bouwen ze aan een betere toekomst voor hunzelf en de mensen om zich heen. Als ze met hun eerste echte hit het internet veroveren en binnen 2 dagen 3 miljoen views halen wordt ONEFOUR een gevestigde naam binnen de Australische hip-hop en van de een op andere dag verandert hun taaie leven in een vol aanzien en succes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ONEFOUR (@onefour_official)

De muziek die ONEFOUR maakt is rauw en als luisteraar van rapmuziek moet je ervan houden. Niet in de laatste plaats, omdat de teksten gaan over het trekken van messen, het organiseren van vechtpartijen en grappen maken over de dood van jongens uit andere drillrapgroepen. Deze laatste maakt hun niet overal even geliefd. De rapformatie heeft hier maling aan en vindt dat het bij hun muziek hoort. Drill is nu eenmaal andere groepen belachelijk maken; komt dit tot een confrontatie wordt geweld niet geschuwd.

Lof uit de rapscene

Nadat de mannen viral zijn gegaan krijgen ze lof uit alle hoeken. De Engelse rapper Skepta post hun muziek in zijn verhaal en als een andere wereldberoemde rapper, Dave, een tour maakt door Australië mag ONEFOUR optreden als support-act. Dit feestje gaat echter niet door. De Australische politie vindt het onverantwoord om de mannen op het podium te zetten. Volgens de wetsdienaars is ONEFOUR een criminele organisatie die aanzet tot bendegeweld. En vanaf hier wordt het een typisch David tegen Goliath verhaal.

Stoppen

De politie zet alles op alles om ONEFOUR te stoppen en zet zelfs een speciaal en zwaarbewapend politieteam er voor in. Het wordt niet onder stoelen of banken geschoven dat de wetsdienaren een einde willen maken aan de formatie. De hoofdbrigadier in Mount Druitt zegt er alles aan te doen om het leven van ONEFOUR ellendig te maken. De media levert hier dan een bijdrage aan en alles wat de formatie doet wordt onder een vergrootglas gelegd.

Documentaire ONEFOUR
Instagram: @onefour_official

Levensverhaal ONEFOUR

Ondanks de tegenwerking, blijft ONEFOUR hun verhaal vertellen door hun muziek. Hun teksten zijn een directe reflectie van hun leven in de buitenwijken – rauw, ongecensureerd en vol eerlijkheid. Dit is wat drill muziek aangrijpend maakt; het is meer dan alleen muziek, het is een levensverhaal.

ONEFOUR: AGAINST ALL ODDS

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons