Tyson Ngannou
YouTube Still: Complex

Mike Tyson stoomt Francis Ngannou klaar voor Tyson Fury

Francis Ngannou traint zich een ongeluk de afgelopen maanden. Op 28 oktober stapt hij namelijk de ring in met een van de beste boksers ter wereld: Tyson Fury. Om hem de fijne kneepjes van het vak te leren, heeft Ngannou de hulp van Mike Tyson ingeschakeld. Op beelden van een open work-out werkt de spierbundel uit Kameroen zich in het zweet onder toeziend oog van meester Mike Tyson.

Ngannou staat bekend om zijn ongekend harde stoten. Met een serie keiharde knock-outs knokte The Predator zich naar de top en veroverde de kampioensriem van de UFC. Maar aan kracht alleen heeft Ngannou tegen Fury waarschijnlijk niet genoeg. Daarom traint hij tijdens deze work-out onder meer op zijn jab, bodyshots en voetenwerk met bokslegende Mike Tyson.

Knock-out machine

In de podcast van Joe Rogan legt Ngannou uit wat hij vooral van Tyson leert. De voormalig bokskampioen staat namelijk bij iedereen in het geheugen gegrift als knock-out machine, maar heeft veel meer te bieden dan dat. “Het beste dat je van Mike Tyson kunt leren is zijn voetenwerk. Bij het boksen draait alles om je voetenwerk. Als je voetenwerk goed is, zijn je stoten ook veel harder”, vertelt Ngannou.

Tyson traint Ngannou

In een interview voor de openbare work-out zegt Ngannou dat hij niet verwacht dat hij het complete arsenaal van Tyson onder de knie krijgt. Maar als hij maar een klein deel van dat arsenaal kan leren, helpt dat hem al een flink stuk op weg. “Ngannou is een snelle leerling, hij pikt nieuwe dingen snel op”, laat Tyson weten. En of hij de power heeft om Fury te stoppen? “Hij heeft de power om iedereen te stoppen.” Als we Tyson moeten geloven, kan Fury zijn borst dus natmaken.

Tyson versus Tyson

Een opvallend detail is dat dit gevecht ook Tyson versus Tyson is. Tyson Fury heeft zijn voornaam namelijk niet zomaar gekregen. Hij is vernoemd naar Mike Tyson, die op het moment van de geboorte van Tyson Fury de zwaargewichtkampioen was. En niet zonder reden. Vader John Fury en zijn vrouw hadden eerder al meerdere miskramen gehad. Toen Tyson te vroeg werd geboren en eigenlijk veel te klein was, gaven de artsen hem weinig kans om te overleven. Maar daar was John Fury het niet mee eens. Hij was ervan overtuigd dat zijn zoon sterk genoeg was om te overleven, een boom van een kerel van zou worden en ooit zwaargewichtkampioen van de wereld zou worden. De enige naam die daarbij paste, was die van zijn idool Mike Tyson. Om de cirkel helemaal rond te maken, nemen de twee Tysons het op 28 oktober indirect tegen elkaar op.

Video: Tyson traint Ngannou

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons