Mike Perry
Instagram: @platinummikeperry

Bare Knuckle FC groeit door, houdt superster Mike Perry aan boord

Knokken met je blote vuisten. Dat gebeurt misschien wel eens in een kroeg of in een voetbalstadion (liever niet natuurlijk), maar tegenwoordig zijn er mensen die hier grof geld mee verdienen. Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) timmert al een paar jaar behoorlijk aan de weg in de vechtsportwereld en groeit maar door. Deze opkomst is mede te danken aan BKFC-superster ‘Platinum’ Mike Perry, die onlangs een nieuwe deal voor meerdere gevechten bij BKFC heeft getekend.

Mike Perry werd bij het grote publiek bekend door zijn tijd in de UFC, maar maakte in 2021 de overstap naar BKFC. Daar is hij inmiddels een van dé supersterren en rijgt hij de overwinningen aaneen. Zo versloeg hij onder meer Julian Lane. Liefhebbers van The Ultimate Fighter zullen Lane kennen van zijn uitbarsting tijdens de show, met zijn legendarische uitspraak “let me bang, bro”. Daarnaast heeft Perry in zijn laatste partij ook indruk gemaakt met een overwinning op voormalig UFC-kampioen Luke Rockhold. Voor Rockhold was het zijn debuut bij BKFC en hij kwam erachter dat dit niet voor iedereen is weggelegd. De tanden van Rockhold vlogen letterlijk door de ring en daarna vond hij het al snel welletjes. Wéér een spectaculaire overwinning voor Perry.

https://www.youtube.com/watch?v=BCF-y4e4EfI

Talk of the town: Mike Perry

Perry kan gerust een cultfiguur genoemd worden, door zijn ongekende vechtlust en uitzonderlijke karakter. Zo had hij als opkomstmuziek ooit de themesong van de videogame Halo aangevraagd. Maar op het moment dat hij richting de kooi liep, klonk er een hele andere Halo, namelijk die van Beyoncé. En denk je dat Perry dat erg vond? Nee hoor, hij zong vol overgave mee op zijn weg richting de kooi. Held!

BKFC

BKFC is dus nog een relatief jonge organisatie. In 2018 werd het eerste evenement gehouden. Omdat het er nogal barbaars uitziet – de blote vuisten zorgen voor veel schade en bloed – was er in het begin veel kritiek. Maar in korte tijd is BKFC bezig om een gevestigde naam te worden in de vechtsportwereld, omdat het toch ook wel erg spectaculair is. Het aantrekken van voormalig UFC-vechters als Mike Perry, Eddie Alvarez, Paige VanZant en Luke Rockhold is natuurlijk ook een slimme zet.

Regels

  • De regels van het boksen
  • Geen trappen, ellebogen, knieën en grondwerk
  • Polsen en duimen worden ingetaped
  • vijf rondes van twee minuten

Als je spektakel wil zien is het absoluut aan te raden een keer naar BKFC te kijken!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!   

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons