Apple iPad; de nieuwe iPad komt wellicht deze of volgende maand al op de markt, met een M3 chip
Foto: @MacRumors

Met de nieuwe M3 chip in de Apple iPad zal je game of serie niet meer vastlopen

Na twee jaar wachten, komt Apple eindelijk weer met de nieuwe iPads op de markt. De nieuwe iPad Pro en Air komen naar verwachting deze maand of in april al uit. Deze iPads moeten een grote upgrade worden in vergelijking met die van de voorgaande jaren, toen er geen grote veranderingen waren.

De update schijnt zelfs zo groot te zijn, dat de iPad Pro richting een Macbook gaat. De specificaties van de tablet doen straks niet onder voor sommige modellen van de MacBook Pro of MacBook Air. Datzelfde geldt voor de prijs van de twee producten, die doen ook niet veel voor elkaar onder.

M3 in de nieuwe Apple iPad

Niet de M1 of M2, maar de M3 chip voor de nieuwe iPads van Apple. De nieuwe M3-chip in de iPad Pro belooft dat je game of serie niet meer zal gaan vastlopen. Bovendien mag je ervan uitgaan dat deze nieuwe chip gelijk zal staan aan mooiere graphics in games en verbeterde grafische apps, zoals fotosoftware. Een beetje grafische kracht mag tenslotte niet ontbreken als het aankomt op het Pro-model. We gaan ervan uit dat je met deze nieuwe chip ook ideaal de nieuwste DAY1 video’s kan checken.

Daarnaast wordt er een nieuwe iPad Air verwacht. Die tablet krijgt volgens geruchten niet de M3-chip, maar de twee jaar oude M2-chip. De huidige iPad Air heeft nog de M1.

Formaat

Voor het eerst zou Apple ook een grotere versie van de iPad Air uitbrengen, waarschijnlijk met een 12,9 inch scherm. Momenteel is de iPad Air er alleen in het 10,9 inch formaat. De iPad Pro’s zullen een iets groter scherm hebben vergeleken met hun voorgangers, maar niet enorm veel. Verwacht ongeveer 11,1- en 13,1-inch schermen, in plaats van de gebruikelijke 11,0 en 12,9 inch formaten.

De Apple iPad opladen

Met de nieuwe iPad van Apple, kun je nu ook afscheid nemen van de opladers met draad. Als het draadloos opladen werkt met een MagSafe, zoals wordt verwacht. Dan zou opladen plots een heel een stuk handiger worden. Het is nog niet bekend of de MagSafe dan ook daadwerkelijk achter de iPad geplaatst kan worden.


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier waarom Sony de productie van de PlayStation VR-bril stil heeft gezet!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons