CosMc's; net opgeleverde koffiezaak van McDonalds in de Verenigde Staten
Instagram: @bigumigu

Mcdonalds gaat de strijd aan met Starbuck en lanceert eigen koffiezaak: CosMc’s

Op het moment van schrijven is er in het land van de onbegrensde mogelijkheden een heuse koffie-oorlog aan de gang. Het restaurant dat normaal gesproken voornamelijk burgers, friet en milkshakes uitserveert heeft nu hun eigen koffiezaak geopend, genaamd CosMc’s. Met deze nieuwe tak wil de fastfoodketen hun merk uitbreiden en meer zijn dan alleen de Big Mac.

Even een leuk feitje. De naam CosMc’s is afgeleid van de robotmascotte uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Met CosMc’s wil McDonalds de huidige TikTok-generatie overhalen om niet meer naar Starbucks te gaan voor de beste koffies. De focus van de nieuwe koffieketen ligt op kwaliteitskoffie en een unieke café-ervaring.

CosMc’s

Waar je normaal gesproken naar McDonalds gaat voor een Big Mac of Big Tasty is nu koffie de main focus. CosMc’s is gemaakt in een retro stijl en ontworpen om een unieke draai te geven aan de traditionele koffie-ervaring. Met een assortiment aan op maat gemaakte drankjes, waaronder ‘s’mores cold brew’ en ‘churro lattes’, streeft McDonald’s ernaar om een nieuwe niche in de koffiemarkt te veroveren. Natuurlijk wel op de ouderwetse McDonalds manier met veel suiker, zout en vet. De eerste CosMc’s-vestiging is geopend in Bolingbrook, Illinois. Er zijn plannen om tegen eind 2024 nog negen andere locaties in Texas te openen.

@.chrisdolo Trying CosMc’s for the first time #cosmcs ♬ original sound – ChrisDolo

Concurrentie

Met CosMc’s wil het fastfoodconcern zijn wereldwijde aanwezigheid uitbreiden en de kernactiviteiten versterken. McDonalds topman Chris Kempczinski zegt donderdag in een gesprek met investeerders dat ze niet té enthousiast moeten zijn over het nieuwe project. “Gezien de kleine initiële voetafdruk.” De speciale dranken die er aangeboden zullen worden zijn volgens de CEO te ingewikkeld om te maken voor een normale McDonald’s-vestiging. CosMc’s lijkt een strategische zet te zijn om een breder publiek aan te trekken en de concurrentie aan te gaan met gevestigde koffieketens. Starbucks, Eight O’Clock Coffee en Dunkin’ kunnen hun borst nat maken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CosMc’s (@cosmcs)

Om niets meer te missen van DAY1 zet je op onze Instagram de notificaties aan en vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal! Meer artikelen over ondernemen en finance lees je hier!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons