MANHART RV 650; exterieur MANHART RV 650
Foto: MANHART

MANHART pakt nog een keer uit in 2023 met speciale one-off Range Rover

MANHART tovert al jaren auto’s om in exclusieve kunstwerken op vier wielen. Normaal gesproken pakken de tuners uit Wuppertal een auto en creëren ze hier een speciale versie van die vaker gebouwd kan worden. Dit keer doen ze het anders en leveren ze een one-off versie aan een anonieme klant. De naam van het nieuwe werk: MANHART RV 650 Edition 01/01. 

Als basis voor deze nieuwe tune pakten de technici een Range Rover P530. Om het een echte MANHART te maken pakten de mannen zowel het exterieur als het interieur aan. Naast styling is de SUV onder de kap ook gekieteld en voorzien van high-perofmance onderdelen. Deze laatste zorgen ervoor dat jij bij een stoplichtsprintje tegen een andere SUV aan het langste eind trekt.

Styling MANHART RV 650

Als je het beestje van de buitenkant bekijkt is het overduidelijk dat het een MANHART is. De carrosserie van de auto is voorzien van de kenmerkende zwartgouden livery. Op deze livery staan speciale tekens geplakt die aangeven dat het een speciale one-off is van de Range Rover P530. De auto is echter niet alleen gehuld in een nieuw jasje. De performance SUV heeft ook led-verlichting in de voorbumper gekregen, speciale MANHART-velgen ontvangen en de Range Rover belettering is gedoopt in een goudbad.

MANHART RV 650; exterieur MANHART RV 650

Luxe en comfort

Als je instapt in deze one-off SUV beland je in een oase van luxe en comfort. Het oude interieur is naar het milieupark gebracht en in de garage van MANHART is de crew hard bezig geweest met het versieren van de stoelen en binnenpanelen. Het van oorsprong zwarte leer is vervangen door Bordeauxrood en alle inlegdelen zijn verguld in een gouden kleur. Om het af te maken hebben de Duitsers ook de gordels vervangen. Deze zijn nu – je raadt het al – goudkleurig.

Performance MANHART RV 650

Een echte MANHART is voorzien van tuning en ook bij deze one-off variant hebben de Duitsers deze afdeling niet overgeslagen. Om de boordcomputer wat meer pit te geven hebben ze de zogenaamde MHtronik in de wagen geplaatst. Deze extra boordcomputer zorgt samen met de vergrote sportuitlaat voor een vermogen van 653 pk en 900 Newtonmeter koppel. Door het aftermarket uitlaatsysteem zorgt MANHART ook voor wat extra symfonie. Ondanks dat deze niet door de APK komt, moet het geluid uit deze 4.4-liter achtcilinder als muziek in de oren klinken!

Carspots: MANHART RV 650

Foto’s: MANHART

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons