Bekijk de nieuwe Louis Vuitton x Timberland schoen en 5 eerdere topcollabs

In aanloop naar de aankomende Fashion Week in 2024 is er een bijzondere samenwerking opgedoken. Het Franse Louis Vuitton gaat de samenwerking aan met het kledingmerk Timberland. Op het Instagram-account Skateboard deelde Louis Vuitton de eerste beelden van de Louis Vuitton x Timberland 6-Inch Boot. Het is niet de eerste samenwerking van LV, we zetten hier vijf toffe samenwerkingen op een rijtje voor je. 

Hoewel het Franse merk al eerdere ervaringen heeft met schoenen maken, zijn dit deze toch wel even wat anders. De boot heeft een cognacbruine kleur en is gemaakt van premium leer. Op de binnenkant van de tong staat het LV-logo geplaatst. De schoenen werden op de Fashion Week van 2023 in Parijs getoond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @skateboard

Twee handen op één buik

Dit is niet de allereerste samenwerking die Louis Vuitton met een ander merk aangaat. Bijna alle vorige samenwerkingen zijn uitgelopen tot een succes. Voor Pharrell Williams is dit zijn eerste samenwerking sinds zijn aanstelling als creative designer. Hier zijn een paar eerdere samenwerking tussen Louis Vuitton en andere bedrijven.

Louis Vuitton x Nike 

Deze samenwerking is er eentje voor in de boeken, in samenwerking met Nike brengt het Franse merk een Nike Airforce uit in verschillende colorways. Van kleuren blauw tot aan rood veel mensen willen de schoenen hebben. Dat zal niet voor iedereen zo makkelijk zijn, de schoenen hebben namelijk een bizar hoge prijs. De gemiddelde prijs van een Nike x Louis Vuitton schoen ligt rond de 4500 euro. 

Louis Vuitton; Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low

Louis Vuitton x Supreme 

Een samenwerking die veel mensen ook niet zullen vergeten is, LV x Supreme. De twee immens populaire merken slaan de handen ineen en brengen verschillende producten op de markt. Van hoodies, riemen en tassen, alles wat de merken aanraken veranderd in goud. De prijzen van de producten schieten ook de lucht in, aangezien veel mensen het willen en er minder aanbod voor is. De goedkoopste items starten bij 1000 euro, de duurdere producten gaan richting de 30.000 euro.  

Louis Vuitton; Supreme x Louis Vuitton Jacquard Denim Baseball Jersey

Louis Vuitton x NBA 

Het Franse merk werkt niet alleen maar samen met kledingmerken. Zo hebben ze ook een keer samengewerkt met de Amerikaanse basketbalcompetitie ‘NBA’. Hoewel LV wel verschillende kledingstukken de markt opbracht, bleef het daar niet bij. Een basketbal kan natuurlijk ook niet ontbreken in een collectie met een basketbalcompetitie, vandaar dat er een NBA x LV bal is uitgebracht.  

Louis Vuitton; Louis Vuitton x NBA Basketball

Louis Vuitton x WK voetbal

Nog een competitie waar het merk mee samenwerkte, is het WK voetbal van de FIFA. Elke vier jaar is het wereldkampioenschap voetbal er weer, sinds 2010 brengt Louis Vuitton de beker van het toernooi bij de finale. Het Franse merk staat immers ook bekend om zijn populaire koffers en tassen. Dit brengt het idee om de beker van het WK in een LV koffer aan te leveren.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Louis Vuitton x Virgil Abloh 

Naast dat Virgil Abloh voor zijn plotselinge overlijden in 2021 creative director van LV was, had hij ook nog eigen ondernemingen. Bij Off-White was hij ook creative director. Hij werkte aan verschillende projecten met bijvoorbeeld IKEA en het Louvre. Een van de hoogtepunten van Abloh was de samenwerking met Mercedes Maybach. De designer ontwierp een exclusieve S-Klasse. Dit model zal je waarschijnlijk niet vaak zien rondrijden, aangezien er wereldwijd maar 150 gemaakt zijn. 

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over sneakers check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons