LEGO Formule 1; LEGO McLaren MP 4/4 Ayrton Senna
LEGO

LEGO brengt de Formule 1 naar de woonkamer met vier must-have sets

Een van de grootste exportproducten van Denemarken is LEGO en in aanloop naar het nieuwe Formule 1 seizoen lanceert de speelgoedfabrikant vier nieuwe sets. In de sets zien we Formule 1 auto’s uit het heden, maar ook uit het verleden. Deze zijn vanaf 1 maart te bestellen op de site van LEGO en een must-have voor elke Formule 1 fan. 

Het Formule 1 seizoen begint op 2 maart 2024. De auto’s komen te laat om je vrije weekenden alvorens het seizoen begint te vullen, maar zullen niet verkeerd staan in jouw kast vol met sportmemorabilia. De prijs van de sets beginnen bij € 26,99 en lopen op tot € 219,99 voor de LEGO Technic variant van de Mercedes-AMG W14.

LEGO McLaren MP 4/4 & Ayrton Senna

Een van de grootste mannen uit de sport, wordt nu ook geëerd in miniatuurvorm. In januari doken al beelden op van deze set, maar alleen van de McLaren zelf. Nu zijn de officiële beelden gereleaset door LEGO zelf en krijg je de auto uit 1988 samen met Ayrton Senna naar jou thuis gestuurd. Bij de set krijg je de auto, miniatuurpop van Ayrton Senna en een mooi tegeltje met de volgende quote: ”No matter what your dream is, you have to dedicate yourself entirely to it.”

  • Prijs: € 79,99

LEGO McLaren MCL60

We hangen nog even rond in de McLaren-garage met de volgende Speed Champions-set. Deze is geïnspireerd op de livery van het laatste Formule 1-seizoen. Je krijgt 245 stukjes om zelf een F1-auto van negentien centimeter te bouwen. Ondanks dat het een klein model is, zit het vol met coole details. Denk aan de sponsorlogo’s en de Pirelli-tekens op de banden. Het minifiguurtje dat erbij zit, is trouwens niet van een echte coureur zoals bij de vorige set.

  • Prijs: € 26,99

LEGO Mercedes-AMG W14 E

Voor dezelfde prijs kun je vanaf 1 maart ook aan de slag met een Mercedes. We hebben het over de F1 W14 E, ja die waar Lewis Hamilton vorig seizoen in reed. Met 240 stukjes zet je een replica van 24 centimeter in elkaar. Nu komt het leuke: trek je hem achteruit, dan schiet hij vooruit, net als die speelgoedautootjes van vroeger.

  • Prijs: € 26,99

LEGO Technic Mercedes-AMG W14 E

Er is altijd een grote baas en deze keer is het de LEGO Technic Mercedes-AMG F1 W14 E. Je bouwt de F1 bolide na met 1642 stenen. Deze gigant op schaal 1:8 is 63 centimeter lang en 26 centimeter breed. Je moet dus wel even ruimte maken. Er zit een mini V6-motor in met bewegende zuigers en een werkend differentieel. De vleugel kun je in DRS-modus zetten en met een tandwiel bovenop de airbox kan je de auto sturen.

  • Prijs: € 219,99

Foto’s: LEGO

Het nieuwe Formule 1 seizoen kent een recordaantal van 24 Grand Prix en als je wil weten wanneer deze starten kijk je hier. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons