Kleinste elektrische step; Arma Electric Scooter
Foto: Arma-EV

‘S werelds kleinste en lichtste elektrische step kan mee in de rugzak

Japan is al jaren het land van goede tekenfilms, geweldige sushi en bijzondere architectuur. We vergeten hierbij misschien wel de belangrijkste te noemen en dat is technologische innovatie. Een Japanse start-up, genaamd Arma Shimizu komt nu met ‘s werelds lichtste en compactste elektrische step. 

De nieuwe step van de Japanse start-up is ingevouwen niet veel groter dan een A4’tje of 12-inch laptop. Je kunt hem dus overal mee naar toe nemen en met het gewicht van vijf pakken melk is hij ook nog eens prima te dragen. De elektrische step is nog niet officieel gelanceerd, maar het team van Arma Shimizu wil aan het einde van december de puntjes op de i gezet hebben, zodat de step ook voor jou beschikbaar komt.

Pittig en klein

De Arma, zoals hij heet, heeft met een volle accu een bereik van 15 kilometer en wordt opgeladen middels een USB-C poort. Je kunt de step als koffer dragen en zo overal mee naartoe nemen. Deze Transformer step klap je binnen 30 seconden dicht óf open om weer verder op pad te gaan. Om ook te denken aan de daredevils onder ons hebben ze een pittige motor in de step geplaatst waarmee je een topsnelheid van ruim 22 km/u haalt. Het project wordt momenteel gefinancierd via Kickstarter, waar je voor 1000 euro een exemplaar kunt hosselen. De uiteindelijke prijs zal ongeveer 30% hoger liggen. Als het project geen vertraging oploopt worden de eerste elektrische stepjes in juli 2024 verzonden.

Moeilijk rijden in Nederland

Let wel op als je een elektrische step wil bestellen, want de regelgeving in Nederland is niet zo makkelijk als in Japan of andere landen. Na wat research komen we uit op de site van onze vrienden in het blauw. In Nederland worden elektrische steps namelijk gezien als bromfietsen met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Op het moment van schrijven zijn er geen goedgekeurde modellen beschikbaar. Om legaal de weg op te mogen, moet een e-step door de RDW als bijzondere bromfiets worden aangewezen. Zonder deze goedkeuring riskeer je een boete en mogelijke inbeslagname van je step.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons