Imad Hadar
Instagram: @Imadhadarofficial & @glorykickboxing

Glory kickbokser Imad Hadar vertelt alles over ‘calf kicks’

Calf kicks in kickboksen, je ziet het steeds vaker. De techniek heeft vooral veel indruk gemaakt in MMA en begint nu steeds vaker voor te komen bij het kickboksen. Hoewel veel kickboksers niet onder de indruk zijn van deze techniek, heeft Imad Hadar in zijn vorige partij tegen Bartosz Muszynski ondervonden hoe het is om deze trappen te ontvangen.

Bij calf kicks trapt de vechter tegen de kuit aan van zijn tegenstander. De techniek is snel en doet veel schade. In kickboksen worden de lowkicks meestal gericht op het bovenbeen, maar door het weefsel in de kuiten zijn er minder trappen nodig om schade toe aan richten waardoor je deze techniek steeds vaker voorbij zal zien komen.

Verwoestende techniek

Hoewel Hadar zijn partij tegen Muszynski wint, is de pijn van de calf kicks nog lang voelbaar. Wij vragen hem naar zijn ervaring met calf kicks. “Na drie van die trappen wordt je been bij elke beweging zwaarder. Bij een calf kick komt de pijn ook niet meteen.” Hij voegt hier aan toe: “Als je orthodox blokt neemt een calf kick ook je kuitspier mee.”

 

Na de partij verdubbeld zijn kuit bijna in grootte door een fikse zwelling, waardoor het een hele tijd moeilijk was om op te lopen. Hadar heeft geleerd van deze ervaring en voegt de calf kicks toe aan zijn gereedschapskist. “In full effect” zegt Hadar, als we hem vragen of hij deze techniek nu zelf ook traint. “Ben inmiddels master in calf kicks” voegt hij lachend op toe.

Imad Hadar

De kuiten van Imad Hadar na zijn gewonnen partij tijdens Glory 87

Imad Hadar is ready

Elke aanval heeft natuurlijk ook een verdediging. Voor het blocken van een traditionele lowkick trekt men de knie wat omhoog en naar buiten, waardoor je wel pijn hebt, maar jouw tegenstander het risico loopt het scheenbeen te breken. Hadar geeft een tip voor het blocken van de nu al beruchte calf kick: “Voor de calf kick moet jij je voorste been naar buiten draaien. Dus niet orthodox lowkicks blocken, maar naar buiten draaien en superkort blocken”, Hadar hieraan toe: “In principe zie je wel dat iemand gaat trappen alleen moet jouw eigen reactiesnelheid on point zijn”

De calf kicks van Muszynski

Na een lange afwezigheid won Imad Hadar onlangs zijn partij tegen Bartosz Muszynski tijdens Glory 87 in Rotterdam. Hij richt zich nu op de top van zijn divisie in zijn jacht naar de Glory gordel. Hadar verwacht in 2024 weer jacht te hervatten.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Giovanni Tjin-A-Koeng

Giovanni Tjin-A-Koeng

Gastredactie
Giovanni leeft en ademt vechtsport. Naast het maken van content op zijn eigen kanalen schrijft hij nu ook voor DAY1. Als je iets wil weten over MMA of kickboken heeft Giovanni jouw rug!
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons