Jonny Kim; Kim staat geposeerd voor een straaljager in zijn Nasa pak
Instagram: @jonnykimusa

Van Navy Seal tot Astronaut voor zijn 37e, dit is Jonny Kim zijn verhaal

Veel mensen weten op een jonge leeftijd nog niet wat ze later willen worden. De Amerikaanse Jonny Kim had daar geen moeite mee. Hij heeft voor zijn 37e al drie bijzondere beroepen beoefend. Kim is al een dokter, astronaut en Navy Seal soldaat geweest. Een echte waaghals met een oog voor diversiteit in zijn werkethiek dus.

Op vijf februari 1984 werd Jonny Kim in Los Angeles, Verenigde Staten, geboren. Zijn ouders waren een paar jaar eerder vanuit Zuid-Korea naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Kim was op jonge leeftijd al slachtoffer van huiselijk geweld door zijn vader. Diezelfde vader werd in februari 2002 op de zolder neergeschoten door de politie, nadat hij zijn familie met een pistool had bedreigd.

Jonny Kim als Navy Seal

Op zijn zestiende besloot Jonny dat hij een Navy Seal wilde worden. Na die beslissing heeft hij de rest van zijn schooljaren zichzelf fysiek flink verbeterd, om zich voor te bereiden voor de special warfare-training. ”Bij de marine gaan was de beste beslissing die ik oot in mijn leven heb genomen. Die bange jongen die geen dromen had transformeerde in iemand die in zichzelf begon te geloven”, vertelt Kim over zijn beslissing. Jonny Kim werd twee keer ingezet in het Midden-Oosten en nam deel aan meer dan 100 gevechtsmissies. Dat deed hij als gevechtsmedicus, sluipschutter, navigator en puntman. Voor zijn tijd in de defensie heeft Kim een Silver Star, Bronze Star Medal, Navy and Marine Corps Commendation Medal  en Combat Action Ribbon ontvangen. Volgens Jocko Willink werd Kim’s Silver Star toegekend voor het redden van meerdere gewonde Iraakse soldaten onder vijandelijk vuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jonny Kim (@jonnykimusa)

Jonny Kim bij Nasa

Tijdens zijn studie aan de Harvard Medical School ontmoette Kim astronaut-arts Scott E. Parazynski en werd hij geïnspireerd om zich aan te melden voor Astronaut Candidacy. Op 7 juni 2017 was Kim een ​​van de twaalf kandidaten die werden gekozen uit een pool van meer dan 18.300 kandidaten om zich bij NASA Astronaut Group 22 aan te sluiten. Volgens NASA zal Kim in het Astronaut Office werken in afwachting van een vluchtopdracht. In 2o17 werd hij toegevoegd aan het Artemis-team, met als doel om mensen terug te laten keren op de maan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jonny Kim (@jonnykimusa)

Om geen enkel nieuwtje meer te missen op DAY1 volg je ons ook op InstagramFacebook en Threads. Naast het verhaal van Jonny Kim check je hier ook al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons