John Fury
Instagram: @gypsyjohnfury

Vader Tyson Fury daagt vechtsport legende Mike Tyson uit

Bokskampioen Tyson Fury en voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou vochten dit weekend wie The Baddest Man On The Planet is. Dat is een titel die in het verleden vaak aan Ngannou’s trainer en bokslegende Mike Tyson werd gegeven. Wellicht is die titel ook toepasbaar de vader van The Gypsy King: John Fury. Die heeft Mike Tyson namelijk uitgedaagd voor een gevecht.

In een interview met Tyson Fury sleepte de Brit zijn vader voor de camera, omdat hij tegen Mike Tyson zou willen boksen. Daar bleek geen woord aan gelogen. “Ik heb respect voor Mike Tyson, ik heb mijn zoon naar hem vernoemd. Maar ik ben een vechtersbaas, ik heb een vechtershart. Komt maar op!” Of John Fury daar nog voorbereidingstijd voor nodig heeft? “Nee, ik kan morgen al de ring in. We zijn oude mannen, wij hebben geen trainingskamp nodig.” Die heeft er zin in!

Krankzinnige John Fury

John Fury staat sowieso al bekend om zijn bijzondere uitspattingen en soms krankzinnige gedrag. Zo heeft de voormalig (bare knuckle) bokser een gevangenisstraf achter de rug door een heftige vechtpartij. Daarin zou hij hebben geprobeerd het oog van zijn rivaal uit te steken. Hij kreeg daarvoor elf jaar celstraf, maar werd na vier jaar al vrijgelaten.

Ook tijdens de recente persconferentie van zijn andere zoon Tommy Fury en KSI liet John Fury zien hoe explosief hij is. Tommy Fury, KSI, Logan Paul en Dillon Danis zaten kinderachtig te bekvechten en daar was John niet van gediend. Hij sloeg met zijn vuist op tafel, schopte alle tafels omver en maakte met zijn uitbarsting een einde aan de persconferentie. Je kunt hem dus gerust een opgewonden standje noemen. Een partij tegen Mike Tyson zou misschien niet gelijkwaardig, maar in ieder geval wel vermakelijk worden.

Tyson Fury versus Francis Ngannou

Dit is weer zo’n cross-over gevecht waar iedereen toch wel benieuwd naar was. Het leek een onmogelijke taak voor Francis Ngannou; bij je debuut meteen de ongeslagen kampioen verslaan. Maar iedereen die de Kameroener heeft zien vechten weet: hij heeft aan één goede stoot genoeg. Hij liet dit dan ook zien en haalde in de tweede ronde een knock-down binnen. In de overige rondes ging het gelijk op, maar het was The Gypsy King die ook dit keer weer aan het langste eind trekt.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons