James McSweeney
Foto: Glory Kickboxing

James McSweeney hoort via media dat hij gevecht met Badr hari kan vergeten

GLORY-matchmaker Robbie Timmers en James McSweeney zijn op Instagram met elkaar in discussie geraakt over de partij tegen Badr Hari. Die partij – het hoofdgevecht van GLORY 88 – werd op het laatste moment door Badr afgeblazen door de aardbevingen in Marokko. Het leek erop dat James McSweeney en Badr elkaar op een ander moment alsnog zouden treffen, maar de Brit moest via de media horen dat dat er niet in zit.

Onlangs kondigde GLORY namelijk aan dat Badr Hari met Uku Jürjendal de ring in stapt in het hoofdgevecht van GLORY 89 in Bulgarije. Voor McSweeney een complete verrassing, omdat hij de partij tegen Badr Hari in eerste instantie opnieuw aangeboden kreeg. Hij besloot op Instagram uitleg te geven.

James McSweeney wil in november

McSweeney kreeg een voorstel om in oktober of november alsnog te vechten tegen de voormalig K1-kampioen en koos voor november. Zijn trainingspartners zijn de komende weken namelijk niet beschikbaar om hem voor te bereiden en zijn vrouw heeft een operatie in oktober gepland staan. Hierdoor was de keuze op november gevallen. Vervolgens moest McSweeney naar eigen zeggen via de media horen dat zijn partij helemaal niet doorgaat en dat Badr dus tegen Jürjendal vecht in oktober. Sledgehammer wilde met zijn reactie op Instagram duidelijk maken dat hij het gevecht niet geweigerd heeft: “Ik laat met plezier de berichten zien dat ik het gevecht aangeboden kreeg voor oktober of november en ik ‘november, alsjeblieft’ heb gezegd.”

James McSweeney
instagram: @glory_nl

Voor Robbie Timmers was de reactie van McSweeney reden genoeg om te reageren. “Helaas is je informatie niet correct, James. Als je de berichten graag wilt laten zien, ga je gang. Ik heb ze ook op mijn telefoon.” Het lijkt er dus op dat Timmers het bericht van McSweeney als kritiek op de handelwijze van GLORY opvatte. Dat bleek uiteindelijk mee te vallen.

Misleidende media

McSweeney gaf in een reactie aan dat hij zichzelf met zijn commentaar enkel wilde verdedigen tegen ‘misleidende media’: “Niets in mijn bericht ging over Robbie of GLORY, het ging over misleidende media die zeiden dat ik geblesseerd was of weigerde tegen Badr te vechten”. Robbie Timmers zei hier een dag later nog het volgende over: “James heeft als eerste deze partij aangeboden gekregen, echter was hij helaas niet beschikbaar. Hij is zeker niet aan de kant geschoven en de partij waar hij voor getraind heeft en niet gevochten heeft, wordt ook nog netjes met hem afgehandeld.” Het blijft vooralsnog onduidelijk waarom GLORY de partij aan Jürjendal heeft gegeven in plaats van aan McSweeney. Maar krijgt de Brit later dit jaar alsnog zijn kans tegen Badr Hari, als ze zich weten te plaatsen voor de Grand Prix.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons