iPhone doorstaat val van bijna 5000 meter uit Alaska Airlines ramptoestel

Een passagiersvliegtuig van Alaska Airlines verloor vrijdag 5 januari een deel van de zijkant en moet een noodlanding maken. Alle 177 passagiers blijven ongedeerd, maar door het gat gaan wel wat spullen verloren waaronder een iPhone. Deze wordt een aantal dagen later gevonden door Sean Bates die hier vervolgens een bericht op X over plaatst. 

Het noodslot slaat toen wanneer de vlucht onderweg is van Portland naar Ontario. Foto’s en video’s van het vliegtuig, nog steeds in de lucht, tonen hoe groot het losgekomen deel van het vliegtuig is. Ondanks de noodsituatie blijven de passagiers kalm en wachten zij rustig af tot het vliegtuig weer aan de grond staat. Na het incident blijven alle Boeing 737 Max 9 toestellen aan de grond voor inspectie.

Schatzoeken met Alaska Airlines

Op het moment van schrijven is het Amerikaans comité voor veiligheid druk bezig met een onderzoek. Om het incident te reconstrueren heeft het comité het weggevlogen paneel nodig en andere spullen die door het gat zijn verdwenen. Hier is een grootschalige zoekactie voor opgezet en met succes. Het paneel is teruggevonden in de tuin van een Amerikaanse docent en naast het paneel werd er ook nog een hoofdsteun aangetroffen. Veel opvallender is de vondst van Sean Bates, want hij vindt een werkende iPhone langs de kant van de weg die vermoedelijk uit het vliegtuig komt.

Sean Bates, de dude die de iPhone vindt, deelt zijn ontdekking op sociale media. Hij is aanvankelijk sceptisch, maar realiseert zich dat de telefoon van een van de passagiers moet zijn. De iPhone is nog half opgeladen, heeft geen schermvergrendeling en onderaan de telefoon zit een afgebroken lader aangesloten. Bates overhandigt de telefoon aan het Amerikaanse veiligheidscomité. Zij bevestigen dat het de tweede gevonden telefoon is die afkomstig is uit het ramptoestel van Alaska Airlines.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons