Afeela; een digitale afbeelding van de Afeela
Foto: Sony Honda Mobility

Sony en Honda werken samen en tonen een hightech auto op CES24

Een auto met je eigen controller besturen, je zou denken dat het alleen maar in de online wereld kan. Sony en Honda laten nu zien dat dit niet het geval is. Tijdens de CES-persconferentie wordt de nieuwe Afeela het podium op gereden met de Playstation 5 controller. 

De twee grote Japanse bedrijven Sony en Honda slaan de handen ineen en introduceren een gloednieuwe auto: de Afeela. Het is een elektrische auto met een bijzondere cockpit. In de cockpit zit een groot beeldscherm, waarbij de meeste gaming set-ups niet in de buurt komen. Niet alleen de binnenkant van de auto ziet er goed uit. Ook de buitenkant van de auto is bijzonder strak ontworpen.

@sony your favorite company’s favorite company just dropped a new car 😮‍💨 #sony #sonyhondamobility #afeela #electricvehicle ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel

Gamen in de Afeela

Niet alleen het grote beeldscherm is bijzonder in de auto. Er kan namelijk ook gegamed worden in de wagen. Het voertuig heeft een Sony en Honda noise cancelling systeem aan de binnenkant, een 3D-audiosysteem en maar liefst 46 camera’s en sensoren voor de veiligheid. De bedrijven zijn al zo ver met de ontwikkeling dat er zelfs de mogelijkheid is om monsters op het gigantische dashboard te tonen. Hierdoor lijkt het alsof de virtuele monsters je van de weg proberen te krijgen, terwijl je aan het rijden bent. Dat klinkt misschien gevaarlijk, maar de twee Japanse giganten hebben het toch mogelijk gemaakt.

Gran Turismo

Een kleine noot aan de auto, is dat het voor nu alleen nog bij een kleine demonstratie blijft. Er lijken dus ook nog niet echt concrete plannen om de auto op de markt te brengen. Mocht je toch graag in de auto willen rijden, dan kan dat in de Playstation game ‘Gran Turismo 7’. Sony werkte voor de bouw van de Afeela samen met Polyphony Digital, de ontwikkelaars van Gran Turismo.

Tractors

De auto van Sony en Honda is niet het enige hightech voertuig dat te zien is op ‘s werelds grootste techbeurs. Het Amerikaanse bedrijf John Deere gaat nog verder met het op afstand besturen van voertuigen. Met de technologie van de Amerikanen zouden ze een tractor kunnen besturen via een telefoon op duizenden kilometers afstand.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons