Formule 1; Max Verstappen stapt in zijn Red Bull en is klaar voor het nieuwe seizoen
Foto: Oracle Red Bull Racing

De vijf startlampen van de Formule 1 zullen eindelijk weer op groen gaan

Het is racetijd. Morgen om 16:00 zullen de startlampen weer groen branden en beginnen we aan een nieuw Formule 1 seizoen. De eerste vrije trainingen zijn alweer achter de rug en de coureurs kunnen zich nu richten op de kwalificatie. Zal Max Verstappen meteen goed uit de startblokken schieten voor zijn vierde wereldtitel en hoe zal het laatste seizoen van Lewis Hamilton bij Mercedes beginnen? 

Dit seizoen beginnen we anders dan normaal. Normaal gesproken worden de races op zondag gereden, maar in Bahrein zullen de coureurs zaterdag al klaarstaan. Dat komt door de start van de Ramadan op 10 maart. De race van Saudi-Arabië wordt daardoor een dag naar voren gehaald en ook op zaterdag gereden. Volgens de regels van de Formule 1 moet er altijd een week tussen de Grands Prix zitten. Hierdoor is de start van het seizoen ook iets vervroegd.

Red Bull Racing

Net zoals vorig jaar wil Verstappen goed aan het nieuwe seizoen beginnen en meteen de eerste overwinning pakken. Dat is niet iets nieuws voor de wereldkampioen. Vorig jaar won Verstappen overtuigend de race van Bahrein. Alhoewel Max de goede lijn van vorig jaar wil gaan doortrekken, begon het seizoen van Red Bull niet optimaal. Teambaas Christian Horner ligt flink onder vuur na het uitlekken van grensoverschrijdend gedrag. Ondanks het rumoer rondom het team blijven ze alsnog de grote favoriet onder de collega’s.  “Hoe de krachtsverhoudingen precies liggen, dat weet ik niet, maar het wordt wel spannend. Het wordt een mooie strijd, maar als Max vooraan ligt, dan is hij weer gevlogen, net als de laatste jaren”, vertelt Lewis Hamilton.

@f1.with.soph Christian Horner tells Sky Sports News he is “focused on the season ahead” and says unity within Red Bull team has “never been stronger”. #f1 #formula1 #motorsport #redbull #christianhorner #f1tiktok #fyp #foryoupage ♬ original sound – F1 – With Soph 🏎️

Eerste vrije training

In de eerste vrije training kunnen die verwachtingen nog niet waargemaakt worden. De Nederlander kwam niet verder dan de zesde tijd en was daar ook niet tevreden mee. “Alles is shit”, zei Verstappen over de boordradio tegen zijn team. Naar zijn idee stuiterde de auto, daardoor ging het terugschakelen allesbehalve goed en kon hij niet goed aanremmen bij een bocht. Wie wel tevreden met de eerste training kan zijn, is zijn voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër zette de snelste tijd neer en was daarmee de twee McLarens net te snel af.

Tweede vrije training

In de tweede vrije training kwam Verstappen opnieuw niet verder dan de zesde plaats. De Nederlander was maar liefst een halve seconde trager dan zijn rivaal Hamilton. De twee Mercedes waren iedereen te snel af en wisten de concurrenten voor te blijven. Na de vrije training deed Max een proefstart, waar hij ook niet tevreden over was. Daarnaast was de wereldkampioen ook niet content over het schakelen van zijn auto. Het is te hopen dat Red Bull de problemen van Max Verstappen kan oplossen, zodat hun coureur zonder kleerscheuren aan de race kan beginnen.

Tijden Formule 1 Bahrein

De derde vrije training start vrijdag om 13.30 uur. Een paar uur later wordt om 17:00 de kwalificatie gereden en zullen we erachter komen hoe de kaarten geschud zullen worden. De eerste Grand Prix van 2024 start dus zaterdag om 16.00 uur, Nederlandse tijd.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check je hier hoe de auto’s eruit zullen zien bij de start van het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons