Chevrolet Camaro
Foto: Hennessey Performance

Hennessey Performance geeft nieuwste Chevrolet Camaro een flinke upgrade

Bigger, better, best is een Amerikaans gezegde dat precies slaat op de nieuwe creatie van Hennessey Performance. De tuner uit het land van de onbegrensde mogelijkheden geeft de nieuwste Chevrolet Camaro een flinke shot met steroïden en pakt het uiterlijk van de auto ook aan. Het resultaat; 1000 paardenkrachten en 1200 Newtonmeter koppel. 

De liefhebbers van muscle cars hebben bij het zien van Hennessey zijn nieuwe creatie waarschijnlijk het water in de mond staan. Het is dan ook de eerste echte concurrent binnen de muscle cars die het kan opnemen tegen de Dodge Challenger SRT Demon 170. De 1000 pk sterke Chevrolet Camaro, bekend als The Exorcist is volgens de CEO van de tuner om met elke supercar wereldwijd de vloer aan te vegen.

Opgefokte Chevrolet Camaro

Zoals de naam al doet vermoeden wil Hennessey met The Exorcist kwade tongen in het stof laten happen. De ouderwetse Amerikaanse achtcilinder is volledig omgebouwd door de Amerikaanse technici. Na het neertellen van bijna $ 55.000 krijg je een performance-upgrade waar je u tegen zegt. Om tot de 1000 pk en 1200 Newtonmeter koppel te komen wordt er een grotere supercharger gemonteerd, een geüpgradede cold-air intake, grotere brandstofinjectoren, op maat gemaakte nokkenassen en worden de stock onderdelen vervangen met hoogwaardige aftermarket onderdelen.

Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat The Exorcist het stoplichtsprintje van 0-100 km/u in slechts 2,1 seconden doet en de wereldberoemde kwartmijl in minder dan 10 seconden. Dit is nog steeds langzamer dan zijn plaaggeest, de Challenger SRT Demon. Maar om het even in perspectief te plaatsen; wel sneller dan een McLaren 600LT.

Plastische chirurgie

Waar het in de Verenigde Staten vaak gaat om more is more in plaats van less is more hebben de tuners bij het aanpakken van het uiterlijk gekozen om het over een andere boeg te gooien. Slechts kleine aanpassingen volstaan om kenbaar te maken dat het om een speciale variant van de Chevrolet Camaro gaat. Zo zijn er speciale stickers op het casco geplakt, is de auto uitgerust met Hennessey-badges en hebben ze ervoor gekozen om onder de kap ook wat speciale bestickering te plaatsen.

Carspots

Foto’s: Hennessey Performance

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons