goedkoop huis italie
Foto: Airbnb

Voor het astronomische bedrag van € 1 koop jij een Italiaanse casa

In het land van pizza, lichtblauwe wateren en de mooiste bolides op aarde kun je voor slechts € 1 een huis kopen. Voor dit bedrag koop je een goedkoop huis in Italie op het eiland Sicilië. De reden voor de verkoop is simpel: vergrijzing. 

Op deze website kom je in aanmerking voor een casa waar je slechts un euro betaalt. Na aankoop heb je drie jaar om het huis te restaureren en aan te passen naar jouw smaak. De woningen in dit dorp zijn veelal jaren onbewoond en hebben hetzelfde onderhoud gehad als een gemiddeld appartement in Amsterdam van een pandjesmelker.

Goedkoop huis in Italie

Als je de betonnen stadsjungle wil vergeten en deze voor een symbolisch bedrag van € 1 wil inruilen voor een authentiek Italiaans pand met wat werk is dit je kans. De renovatiekosten liggen tussen de € 2500 en € 4000, hiernaast betaal je net als in Nederland gewone belastingen. Daarentegen liggen de kosten van onze blauwe vrienden in Italie wel een stuk lager.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Danny McCubbin (@dannyforgood)

Italiaanse gastvrijheid

Waar in Nederland de buren nog net niet de kleuren van jouw auto kiezen is dit volgens de Amerikanen Jeffrey Pfefferle en Leon McNaught in Italie wel anders. In een interview met CNN vertellen ze hierover het volgende: “Het is een plek die meer levenskwaliteit biedt en voornamelijk mensen boven geld waardeert. Een plek die een langzamer tempo omarmt en meer prioriteit geeft aan de belangrijke dingen.” Volgens de mannen zijn de Italianen extreem vriendelijk en bouw je mee aan een kleine community met een grote sociale controle. Waar wij eenmaal per jaar het la vita e bella leven – doen Italianen dit elke dag.

Trending

Als je op YouTube zoekt naar het Italiaanse dorpje krijg je verschillende video’s van mensen die zijn vertrokken naar het eiland. Ze laten op deze video’s zien hoe het leven daar is en geven je ook een house tour door hun nieuwe stekkie. Er moet een hoop gebeuren, maar na renovatie heb je wel een huis op een megavette plek waar de zon vaker schijnt dan in ons kikkerlandje. Mocht je dus nog een goedkope vakantiecrib zoeken in het buitenland is Mussomeli the place to be!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons