Glory 90
Foto: Glory Kickboxing

Glory 90 krijgt vorm: Mahieddine en Hammouche toegevoegd aan de kaart

Op zaterdag 23 december vindt in RTM Stage Rotterdam GLORY 90 plaats. Vlak voor de Kerst is het dus nog even tijd voor een avond met mooie knokpartijen. De kaart begint vorm te krijgen nu er drie nieuwe partijen zijn toegevoegd, met bekende namen als Nordine Mahieddine en Iliass Hammouche.

Het main event van de avond stond al eerder vast. Als afsluiter van de avond verdedigt Endy Semeleer zijn wereldtitel in het weltergewicht. Dat doet hij tegen de kersverse GLORY-aanwinst Anwar Ouled-Chaib. Anwar verdiende die kans door het programma House of GLORY te winnen. In Rotterdam mag hij laten zien dat hij klaar is voor de top.

GLORY 90: Nordine Mahieddine VS Nikola Filipovic

Het co-main event van de avond wordt verzorgd door zwaargewichten Nordine Mahieddine en Nikola Filipovic. Mahieddine (28-15, 13 KO’s) is inmiddels een gevestigde naam bij GLORY. Hij vocht al negen partijen voor de organisatie, waarvan hij er vijf won. Vooral zijn laatste partij is memorabel. Daarin won hij met een spectaculaire hoge trap van Abdarhmane Coulibaly

Nikola Filipovic (11-2, 6 KO’s) is bij het grote publiek misschien iets minder bekend. De Serviër heeft twee partijen voor GLORY gedraaid dit jaar. Beide keren won hij via een nipte jurybeslissing van Fabio Kwasi en Cristian Ristea. Tegen Mahieddine krijgt Filipovic de kans zijn naam echt te vestigen. De winnaar van de partij kwalificeert zich namelijk voor de 500K Grand Prix, het zwaargewichttoernooi van volgend jaar.

Nabil Khachab versus Michal Blawdziewicz

Tijdens GLORY 90 staan er nog meer zwaargewichten klaar om bommen te gooien. Nabil ‘The Tank’ Khachab neemt het op tegen Michal Blawdziewicz. Khachab (26-4-1, 4 KO’s) is met zijn 23 jaar een beloftevolle vechter. The Tank won begin van dit jaar nog van Uku Jürjendal en staat op nummer 8 in de rankings. Blawdziewicz (11-6-1, 5 KO’s) verloor zijn enige partij in GLORY vorig jaar van Jahfarr Wilnis. De Pool is er dus op gebrand zijn eerste overwinning in GLORY te boeken.

Ivan Galaz versus Iliass Hammouche

In het middengewicht treffen Ivan ‘El Terrible’ Galaz en Iliass Hammouche elkaar tijdens GLORY 90. De Chileen Galaz (59-10-1, 15 KO’s) is de nummer 6 in de rankings en is met zijn 38 jaar en 70 partijen gerust een veteraan te noemen.


Ook Hammouche (33-6, 7 KO’s) draait al een tijd mee in de kickbokswereld. Tijdens GLORY 88 in Parijs maakte hij een succesvolle comeback in de ring na drie jaar afwezigheid. Hij won zijn GLORY-debuut via een unanieme jurybeslissing. De partij tussen El Terrible en Hammouche stond eigenlijk gepland voor GLORY Collision 6, maar toen moest Hammouche door ziekte helaas afhaken. Hopelijk is hij 23 december weer topfit en klaar om het jaar met een knaller af te sluiten!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons