One Unexpected Day; Ferrari 488 op circuit Zandvoort
Foto: Steffen Visser

Ferrari gaat mensen belonen die klikken over namaakspullen

Het Italiaanse Ferrari heeft een nieuw programma gelanceerd waarmee je door middel van namaakproducten te melden ‘originele’ merchandise opgestuurd krijgt. Vroeger noemde we dit op het schoolplein klikken, maar Ferrari ziet dit anders. Met hun ‘Anti-Counterfeiting Reward Program’ wil de maker van ‘s werelds bekendste supercars het aanbod van imitatieproducten verminderen. 

Het merk met het paard op de motorkap is helemaal klaar met het grote aanbod van namaakspullen en mensen die het merk onterecht gebruiken. Met het programma willen de boze Italianen mensen aansporen om onofficiële producten te melden. Het gaat dan niet per se om een nagemaakte Ferrari kitcar die ergens bij jou in de buurt staat, maar over merchandise die ze zelf ook verkopen.

Heftige aanpak

Na het invullen van een formulier waarop je het adres, de naam van het bedrijf en foto’s van het namaakproduct op hebt gestuurd krijg je een presentje uit Maranello thuis opgestuurd. Het zal naar alle waarschijnlijkheid geen nieuwe Ferrari 296 GTB zijn, maar een sleutelhanger, koffiebeker of T-shirt. Het scheelt voor het Italiaanse automerk een hoop juridische kosten en jij wordt beloond met een officieel product. Er zit echter een addertje onder het gras, want Ferrari beloont mensen zolang de voorraad strekt. Mocht je op vakantie aan het prijsschieten zijn in winkeltjes aan een Italiaanse of Spaanse boulevard is de kans aanwezig dat je niets krijgt. Door het aanbieden van beloningen hoopt Ferrari de kracht van sociale controle te benutten om de integriteit en het prestige van zijn merk op wereldwijde schaal te handhaven.

Reacties Anti-Counterfeiting Reward Program

Op een van de grootste Ferrariforums ter wereld, genaamd Ferrari Chat wordt allesbehalve positief gereageerd op het nieuwe initiatief. Zo schrijft een gebruiker het volgende: ‘Een keer ging mijn paard op zijn achterpoten staan en poseerde precies zoals het embleem voor een minuut. Ik schrok en zei dat hij moest stoppen. Gelukkig deed hij dat voordat iemand hem zag. Pfoe’ en ‘het klinkt inderdaad een beetje communistisch voor mij. Je buurman aangeven en daarvoor een beloning krijgen’, zegt een andere gebruiker. Het is niet de eerste keer dat Ferrari een controversiële stap zet in 2023. Zo klaagde de fabrikant eerder al een liefdadigheidsinstelling met de naam ‘Purosangue’ aan en kreeg een Spaanse man bijna celstraf voor het bezitten van een Ferrar F430 kitcar.

@tenpiecesofeight Do you need another reason to dislike Ferrari’s business practices? #ferrari #supercars #ferrariclub #carnews #carsoftiktok #cars #carstiktok #ferrari458 ♬ Fashionable and jazzy lofi beats(1158388) – TAKI NAKAJO

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons