Ferrari 499P
Foto: Ferrari

Nieuwe Ferrari 499P Modificata brengt Le Mans naar het grote publiek

Het Italiaanse automerk met het paardje op de motorkap brengt voor iedereen die wat nullen te veel op hun bankrekening hebben staan een nieuw speeltje voor het circuit op de markt. Met het nieuwe circuitspeeltje vieren onze Italiaanse vrienden hun overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans en gunnen ze je hier ook een stukje van. Het gebruik van de Ferrari 499P Modificata is bedoeld voor de echte gentlemen driver. 

Mocht je altijd al de 24 uur van Le Mans van binnenuit willen beleven, maar hier de auto voor niet voor hebben komt Ferrari met een oplossing. De Ferrari 499p Modificata is een aangepaste versie van de winnende Le Mans auto uit 2023, maar dan voor iedereen. De auto lapt alle FIA-regels aan zijn laars en is gemaakt voor puur raceplezier. Om het speeltje te kunnen bemachtigen moet je echter wel al een klant van het automerk zijn en een flink aantal kruiwagens met contanten naar Maranello brengen.

Krachtigste Ferrari ooit

De nieuwe Ferrari 499P Modificata is niet alleen exclusief, maar ook erg krachtig. Ferrari stopt onder de immense achtervleugel een 3.0-liter zescilinder die wordt aangejaagd door een elektrische hulpmotor. De 870 paarden die deze tezamen produceren worden overgebracht op een automatische versnellingsbak met zeven tandwielen. Deze laatste is ontwikkeld met de hulp van het Formule 1 team. Om deze in bedwang te houden hebben de knappe Italiaanse koppen speciale Pirelli banden ontwikkeld die snel opwarmen en vierwiel-aandrijving. Ferrari laat in hun persbericht weten dat deze raceauto voor recreatief gebruik hun snelste productieauto, met gesloten wielen, ooit is.

Ferrari 499P
Foto: Ferrari

Kunstwerk op vier wielen: Ferrari 499P

De ultrasnelle en lichte Ferrari 499P Modificata lijkt rechtstreeks uit een Back to the Future film te komen. Over alles is nagedacht en net als voor de fabrieksrijders is er ook voor jou geen enkel detail over het hoofd gezien. Het kunstwerk op vier wielen hang je dan ook liever aan de muur, dan dat je hem gebruikt voor een rondje op Assen. Moet je wel sterke chemische ankers hebben. Enfin, samen met het Ferrari Styling Centre hebben de technici een auto gecreëerd die niet alleen mooi is, maar ook aerodynamisch.

De wielkasten zijn groter gemaakt en de italianen hebben hier side pods op geplakt. Op het circuit zorgt dit voor minder luchtdruk op deze kasten. Om ook in het donker de snelste tijd te kunnen neerzetten hebben ze ledverlichting uit Le Mans een-op-een overgenomen. Niet geheel onopvallend is de achterkant van de Ferrari 499P Modificata. De dubbele vleugel samen met de hugeass diffuser zorgen ervoor dat de auto aan het circuit geplakt blijft wanneer je met astronomische snelheden door de bochten ramt. Om de accu’s en motor koel te houden hebben ze op het dak van de 499P Modificata luchthappers verwerkt die al het zuurstof in de wijde omgeving wegtrekt. Om het af te maken en je tegenstanders te laten zien hoe ver je voor ligt, is er op de kont een led-achterlicht geplaatst.

Naast het ontwerp van de auto zorgen de Italianen ook voor de logistiek, het onderhoud en lekkere pasta als lunch wanneer je dit speeltje een weekend wil gebruiken. De voorwaarde hiervoor is wel dat je lid bent van hun speciale programma en keiharde dukaten overmaakt naar Maranello.

Carspots

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons