Lamborghini Sterrato
Foto: VDM Cars

Italiaanse luxe gebouwd voor de zandbak; Lamborghini Sterrato

Als je het hebt over exclusieve auto’s heb je het over VDM Cars en afgelopen week rolde deze exclusieve Lamborghini Sterrato de showroom binnen. Van de in totaal 1499 stuks staat er op het moment van schrijven een Italiaanse stier te wachten een nieuw baasje. Deze moet hem wel gebruiken waarvoor hij ooit van de band is gerold; off-road! 

De Lamborghini Sterrato is eigenlijk een Huracán met een persoonlijkheidstoornis. Waar je normaal gesproken een Lamborghini nooit door het zand zou jagen is deze hier speciaal voor gemaakt. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een auto voor de Dakar-rally van 2024 is dit het monster dat je zoekt. Althans, als je de rally in luxe wil afleggen.

Uitgebouwde Huracán

Wat meteen opvalt als je naar de Sterrato kijkt is de hoogte. Waar je normaliter een Lamborghini niet over een drempel kunt rijden is dat bij de Sterrato gedekt. Dit heb je dan ook wel nodig als je door het mulle zand wil crossen, maar dat is niet het enige wat anders is vergeleken met de ‘normale’ Huracán. Deze uitgebouwde variant heeft alle onderdelen die je nodig hebt om de snelste tijd te rijden tijdens een rallyproef op de Dakar van 2024. Zo is er gekozen voor all-road banden in plaats van flatrunners, is de bodem van de wagen gesloten om het zand en water tegen te houden en kun je met de wagen ook prima in het donker rijden door de extra koplampen die in de motorkap zijn verwerkt.

Luxe rallywagen

Het is misschien een beetje té veel van het goede om deze Sterrato mee te nemen naar de Dakar, maar als je een luxe supercar voor offroad zoekt is dit dé wagen die je zoekt. Van binnen is het dan ook een Lamborghini zoals we deze kennen, alleen dan wel met wat extra stijlelementen die hem het label Sterrato geven. Dat laatste betekent trouwens zandweg. Enfin, de speciale sportstoelen zijn gemaakt van koolstofvezel, alle bedieningspanelen zijn handgemaakt en de luxe rallyauto is voorzien met een uitgebreid infotainmentsysteem waardoor je nooit meer een checkpoint mist en ook kunt genieten van een lekker plaatje.

Performance Lamborghini Sterrato

Zeg je Lam-bor-gh-ni dan zeg je G-krachten, herrie en snelheid. De Sterrato is hier dan ook geen uitzondering op. Achterin de wagen ligt een 5.2-liter V10 gelepeld die 602 trappelende paarden en 565 Newtonmeter koppel eruit perst. Hiermee heb je een begrensde topsnelheid van 260 km/u en zit je vanaf stilstand binnen 3,4 seconden op de 100 km/u. Het complete pakket staat bij jou op de oprit voor € 619.900. Pinnen of contant?

Carspots: Lamborghini Sterrato

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons