Elektrische Porsche 911

Engelse tuner Everrati bouwt iconische Porsche 964 om naar elektrische variant

De Engelse tuner Everrati bouwt wederom een schreeuwende klassieker uit het verleden om tot het braafste jongetje uit de klas voor het heden. Dit keer pakken ze een Porsche uit 964-generatie, die is geïnspireerd op de legendarische versie met toevoeging RSR. Geheel toepasselijk noemen ze hun creatie: Porsche 911 Everrati RSR. 

Na eerder de Ford GT en Mercedes-Benz SL te omgebouwd te hebben tot EV, is het nu een Porsche uit de 964-generatie die wordt geëlektrificeerd. De mannen en vrouwen bij Everrati bouwen klassieke benzineslurpers om naar auto’s met de nieuwste techniek. Anno 2023 mag er geen elektrische aandrijving ontbreken.

Zero emission

Onder de stoere look zit de 964 RSR-tribute vol met high-tech snufjes. Zo heeft deze Porsche de nieuwste Gen2-versie van Everrati’s batterij- en powermanagement, een vernieuwd koelsysteem, een nog betere aandrijflijn en een chassis dat is uitgerust met elektronische demping.

Ondanks dat er in deze geüpgraded versie geen melodieuze 3.8 zescilinder ligt, doet dit voor de prestaties niet onder. De auto is voorzien van een beperkt slipdifferentieel en stuurt alle kracht naar de achterwielen. Onder de kap van de Porsche ligt een 495 pk sterke elektromotor en met een volle accu rij je ongeveer 321 kilometer. De knalgele Duitser doet het 0-100 km/u sprintje in slechts 3,7 seconden. Dit alles zonder maar een toefje CO₂ uit te stoten.

Elektrische Porsche 911

Onder de elektrische Porsche 911 is niet alleen een moderne en sterke krachtbron gemonteerd. Zo zijn delen van de body vervaardigd uit carbon, hebben de Engelsen de auto voorzien met 18-inch HRE-velgen en is er een aerodynamisch pakket gemonteerd. Die laatste is dan ook niet te missen, want de prominente achtervleugel is de gangmaker van elke carmeet. Enfin, naast aanpassingen aan het exterieur is ook de binnenkant volledig vernieuwd. Zo is er een rolkooi geïnstalleerd, zijn er racestoelen geplaatst en beschikt de auto over een state of the art infotainmentsysteem met onder andere Apple Carplay.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons