Elon Musk; Elon Musk zittend aan een tafel tijdens persconferentie
Foto: Wikimedia Commons

Ooit had Elon Musk een hekel aan school nu bouwt hij er zelf een

Dat Elon Musk geen groot fan is van het huidige schoolsysteem is een feit en in plaats van X-berichten erover te schrijven pakt hij het nu anders aan. ‘S werelds rijkste ondernemer gaat nu een eigen school openen blijkt uit zijn recentste belastingaangifte die het Amerikaanse persbureau Bloomberg heeft mogen inzien. In de aangifte is te lezen dat er 100 miljoen dollar vrijgemaakt wordt voor zijn eigen onderwijsinstituut.

Al jarenlang bekritiseert de eigenaar van X, SpaceX en Tesla het huidige schoolsysteem. Zo plaatste hij eerder dit jaar nog een bericht waarmee hij wil aantonen dat het op de huidige manier niet werkt en hijzelf er sowieso nooit iets nuttigs heeft geleerd. Onder de post delen veel andere gebruikers deze mening en het lijkt nu dat hij nu iets met deze opmerkingen gaat doen.

Elon Musk University

De focus ligt niet op vermoeiende leerstof, maar praktische kennis waarmee je gelijk aan de slag kan. Musk wil zowel een basisschool als middelbare school openen, waarbij er les wordt gegeven in exacte wetenschappen en technologie. Met de scholen wil hij kinderen een voorsprong geven in sectoren zoals ruimtevaart, duurzame energie en kunstmatige intelligentie. Als dit slaagt wil hij het nog groter aanpakken en zijn eigen universiteit openen. Al deze instituten moeten zich toeleggen op onderwijs van het hoogste niveau.

De scholen en universiteit komen in Austin, Texas komen te staan. Logisch ook, want als je stage wil lopen bij bijvoorbeeld SpaceX ben je slechts enkele kilometers verwijderd. Naast SpaceX, bevindt ook het kantoor van Tesla zich hier. Win-winsituatie als je het ons vraagt. Enfin, het fonds van Musk rekent in eerste instantie op vijftig leerlingen voor de nieuwe school.

Ad Astra

Hoewel de plannen nog niet zwart-op-wit zijn bevestigd door de miljardair is het niet de eerste keer dat hij zijn eigen school opent. Een kleine tien jaar geleden opende hij op een campus van SpaceX in Californië de school Ad Astra. Deze creëerde hij speciaal voor zijn vijf eigen kinderen en een aantal andere kinderen van werknemers uit het ruimtevaartbedrijf.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons