Elon Musk; Optimus vouwt een handdoek op in een video op X
Screenshots: X

Elon Musk’s mensachtige robot maakt onheilspellende indruk op X: ‘Dood het met vuur’

Op X deelt Elon Musk vanochtend een video van zijn mensachtige robot die steeds meer lijkt te kunnen sinds zijn onthulling 2021. Het is de tweede video deze maand van de robot en de ‘gadget’ gaat letterlijk met stappen voorruit. In de video zien we Optimus onafhankelijk lopen op een bijna mensachtige manier. 

Musk neemt Optimus mee voor een korte wandeling in een loods en post hiervan een video op zijn X-account. Hij schrijft hierbij: ”Ik ga even wandelen met Optimus.” Onder de post zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden Optimus vet en anderen willen er niets mee te maken hebben. Een gebruiker reageert onder de video: ”Dood het met vuur.”

Evolutie Optimus

Toen de techmiljardair het prototype van Optimus voor het eerst presenteerde, tijdens het Tesla AI Day Event in 2021, was het een iets meer geavanceerde robot die kon lopen, praten en dansen. Allemaal op een houterige manier en niet baanbrekend. Een jaar later introduceert Musk de facelift-variant en deze kan al een stuk meer. Dit prototype is in staat om dingen op te pakken en alle bewegingen lijken al minder mechanisch. In december 2023 onthult de eigenaar van Tesla en X, Optimus Gen 2. Deze versie die nu ook te zien is in de video kan snelwandelen, de was opvouwen en handgebaren maken.

Autonoom handelen

Hoewel Optimus nog niet in staat is om sommige taken zelfstandig uit te voeren, zoals Musk opmerkte, zijn hij en de ingenieurs bij Tesla optimistisch dat de robot uiteindelijk volledige autonomie gaat bereiken. Dit zou de robot in staat stellen om in verschillende omgevingen te functioneren. Musk’s grootse robotplannen worden dan ook niet onder stoelen of banken geschoven. Over twintig jaar worden er naar schatting 1 miljard mensachtige robots verwacht. Musk is het hiermee eens en verwacht hetzelfde. David Holz, oprichter van het onderzoekslaboratorium voor AI, denkt dat er vanaf 2060 ’honderd miljard’ – voornamelijk buitenaardse – robots in het zonnestelsel zullen zijn.” Musk benadrukt wel dat er dan een stabiele maatschappij moet zijn.

Meer over Elon Musk check je hier. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons